Pokrywa łożyska

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
nerlst
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Pokrywa łożyska

Post autor: nerlst » sob lis 10, 2007 18:00

Witam

Po odkręceniu osłony klawiatury okazało sie, że nie ma jednej (dokładnie 4 od koła zębatego) pokrywy łożyska wałka rozrządu. Nie mam zielonego pojęcie czemu ktoś tego tam nie wkręcił. Nie znam się, ale powodem może być krzywy wałek rozrządu? Chyba nie. Czy mogę dokupić tą pokrywa łożyska z takiej samej głowicy i przykręcić czy dopasowanie jest bardziej skomplikowane?

pzdr

Awatar użytkownika
Leon_Wechtel
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Leon_Wechtel » sob lis 10, 2007 18:18

chodzi oc oś takiego?
Obrazek
to normalne,z tego co widzialem to nawet chyba 2,0 GTI nie maja tego ,bo kupiłem z takiego wałek,i tez widac ,że pokrywy nie było....poza tym w wielu innych silnikach też tak bylo...
producent chyba stwierdził,że 4 zamiast 5 łożysk wystarczą .....spokojnie jeździj i nic się nie przejmuj....to normalny brak tego

:arrow:[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=65307&postdays=0&postorder=asc&start=0][size=150]MÓJ MK2[/size][/url]

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » sob lis 10, 2007 20:52

dokładnie, tam nie ma być tej podpory. Jakbyś sie dobrze przyjrzał to byś zoabczył ze nawet nie ma otworów pod tę czwartą podporę, wiec nie miałbyś gdzie jej przykręcić.
Wystarczy obejrzeć kilka głowic na allegro. . To ze go tam nie ma (bo nie jest potrzebny) to w zasadzie zaleta - mniejszy opory jakie stawia mechanizm rozrządu poprawia ogólną sprawność silnika.
pzdr

Awatar użytkownika
nerlst
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: nerlst » sob lis 10, 2007 21:50

Dzięki za odpowiedź, nie potrzebnie sugerowałem się fotką głowicy silników 1.8 w książce "Sam naprawiam GolfII/Jetta".

pzdr

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”