Witam!
Od tygodnia noszę się z zamiarem zmiany zawieszenia w swoim golfie. Samochód kupiłem w Niemczech ze sportowym zawieszeniem H&R. Wygląda ślicznie a drogi się trzyma rewelacyjnie. Niestety komfort jazdy cierpi. Na nierównościach można sobie zęby wybić o kierownicę a wiekszość dziur w mieście znam już z imienia i nazwiska. Mi jednak zależy bardziej na komforcie jazdy niż na możliwości ekstremalnej jazdy. Chciałbym prosićo radę dotyczącą zmiany zawieszenia. Na jakie zmienić? Nie chciałbym założyć standardowych sprężyn. Chciałbym, żeby były bardzo delikatnie obniżone i twardsze niż seryjne. Najlepiej żeby były progresywne. Co do obniżenia to "delikatne" oznacza brak problemów z przejeżdzaniem przez "śpiącego policjanta" jak róznież z przewożeniem pięciu osób w samochodzie. Gdy zawieszenie zmienię będę chciał je sprzedać. Oto jak wygląda mój samochód z tym zawieszeniem. Może byłby ktoś chętny???
[mk3] Jakie zawieszenie??? (po raz kolejny)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
[mk3] Jakie zawieszenie??? (po raz kolejny)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- maro
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Witam Robilem to samo ze swoim mk3 i mialem pewne problemy ze skapletowaniem calosci. Dlatego proponuje ci kupic jakies uzywki szmelc na gieldzie kupic nowe amory gumy itp. ja mam zalozone amory najtansze COFE a sprezyny kupilem uzywane
Żeby mi sie chciało tak jak mi sie nie chce !!!
Projekt swap 1.4 ABD na 1.8 ABS http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59966
Projekt swap 1.4 ABD na 1.8 ABS http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=59966
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Zawieszenie
Ja u siebie wymieniłem amortyzatory na gazowe Kayaba, a sprężynki kupiłem również nowe ale standardy. Golfik jest teraz nieco twardszy ale da się jeździć po naszych dziurach i naprawdę fajnie trzyma się drogi. Obawiam się, że progresywne sprężyny w połączeniu z gazowymi amorkami mogły by okazać się zbyt twarde.
Radził bym kupić normalne sprężyny (jak chcesz obnirzyć auto to można dobrać ciut krutsze niż orginalne) i gazowe amortyzatory. Golfik na takim zestawie - przynajmniej mój nie traci dużo na komforcie a do ulicy jest przyklejony.
No i jest to chyba najtańsze rozwiązanie.
Radził bym kupić normalne sprężyny (jak chcesz obnirzyć auto to można dobrać ciut krutsze niż orginalne) i gazowe amortyzatory. Golfik na takim zestawie - przynajmniej mój nie traci dużo na komforcie a do ulicy jest przyklejony.
No i jest to chyba najtańsze rozwiązanie.