Zarowka oświetlenia wnętrza

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
CrazyButcher
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Zarowka oświetlenia wnętrza

Post autor: CrazyButcher » pt lis 09, 2007 17:53

Witam wszystkich !!

Mam taki mały problem. Spaliła mi się zaróweczka w światełku w wewnątrz samochodu (Golf pięciodrzwiowy) nad tylnymi drzwiami pasażera po prawej stronie. Czy ktoś może już wymieniał żarówkę w tym miejscu? Ja próbowałem zrobić to tak, że przesunąłem lampkę w lewą stronę i starałem się ją odciągnąć od podsufitki jednak poszło tylko troszkę, dalej trzyma a żarówki nie widać :/ Boję się żeby czegoś nie pourywać i dlatego proszę o pomoc jeśli ktoś już to robił.
Ostatnio zmieniony pt lis 09, 2007 18:50 przez CrazyButcher, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kiss
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer

Post autor: kiss » pt lis 09, 2007 18:08

Lampka ma z obydwu stron metalowe zatrzaski. Wsuń mały wkrętak, lekko dociśnij i wyciągaj. Rozłącz wtyczkę i możesz wymienić żarówkę

Awatar użytkownika
CrazyButcher
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: CrazyButcher » pt lis 09, 2007 21:42

Dzięki wielkie!!! Sporo wcześniej szukałem o tym na forum i nie mogłem znaleźć, a dziś po napisaniu postu przez przypadek trafiłem na świetnie zrobiony temat o wymianie żarówek we wnętrzu - jakby ktoś potrzebował to proszę: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=106662

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”