Brzydko pachnie z nawiewów :/

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Sieciech
Nowicjusz
Nowicjusz

Brzydko pachnie z nawiewów :/

Post autor: Sieciech » pt lis 09, 2007 13:40

Witam,
tydzień temu w czasie jazdy stanęła pompa wspomagania, pasek sie trochę rozgrzał i zaczął mocno dymić, aż mi nawaliło tego dymu do środka przez nawiewy. Teraz jak tylko włączę nawiew czuję zapach palonej gumy. Czy to minie z czasem czy jednak coś trzeba będzie robić?

Pozdrawiam
Sieciech

Awatar użytkownika
Ładziox
VWmaniak
VWmaniak
Kontakt:

Post autor: Ładziox » pt lis 09, 2007 15:12

ja proponowal bym wymienic filter wenetrzny, jak to nie pomorze to sa srodki nie pamietam nazwy do nawiewow koszt ok 15-25zl. tyle z mojej strony ale moge sei mylic niech ktos sie jescze wypowie.

Awatar użytkownika
jhosef
_
_
Kontakt:

Post autor: jhosef » pt lis 09, 2007 15:30

Ładziox pisze:ja proponowal bym wymienic filter wenetrzny, jak to nie pomorze to sa srodki nie pamietam nazwy do nawiewow koszt ok 15-25zl. tyle z mojej strony ale moge sei mylic niech ktos sie jescze wypowie.
Są srodki oczyszczające kanały wentylacyjne, ich głównym zadaniem jest odgrzybianie. Chociaż jeżeli śmierdzi spaloną gumą to po pewnym czasie samo powinno przestać.

Zawsze możesz wymienić filtr przepiwpyłkowy jeżeli takowy posiadasz. Moze na min się coś osadziło podczas arawii.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”