gotujaca sie woda.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
gotujaca sie woda.
Witam ,mam golfa 2 1.8 problem mam taki ze wyrzuca mi wode ,ze zbiornika gdy tempaeratura jest na połowie(chyba sie gotuje) i nie wiem czemu!!Co moze byc przyczyną??Obieg wody jest i pompa chyba działa!!Z góry dzieki
Wodę wywala mi przy właczonym silniku,gdy temperatura dojdzie do połowy.Podłaczałem wentylator na krotko i szedł cały czas i to samo!!Zastanawia mnie jedno, ze chłodnica jest goraca tylko do połowy na dole jest zimniutka a u gory goraca!!Przeciez chociaz troche powinna byc ciepła jak juz cos!!A moze to cos z pompa wodna??
Skoro masz do połowy gorącą chłodnice musisz mieć powietrze w układzie jest zapowietrzony , ja miałem dokładnie taki sam objaw nie patrz na wężyk czy jest drożny posprawdzaj krućce może któryś jest przytkany sprawdz czy masz ciepły nawiew możliwe ze skoro teoretycznie jest obieg chłodnica jest do połowy goraca jest jeszcze możliwość ze masz uszkodzoną pompe wody
pozdrawiam
pozdrawiam
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Przemkrk
Po jezdzie (jak jest płyn gorący )dotknij przewodów gumowych od chłodnicy (dwóch wejscie-wyjście)-powinny być tak samo ciepłe (prawie bo poto jest chłodnica) jak jest jeden ciepły a drugi zimny (chłodny wyrażnie) -to wywal termostat-jak to pomoże to wiesz co wymienić -bo raczej pompa wody siada rzadko ew możesz szlauchem chłodnice przepłukać z syfu -odłacz przewody gumowe i bez wyjmowania z samochody szlauch do srodka i jazda .
pozdrawiam flat
Po jezdzie (jak jest płyn gorący )dotknij przewodów gumowych od chłodnicy (dwóch wejscie-wyjście)-powinny być tak samo ciepłe (prawie bo poto jest chłodnica) jak jest jeden ciepły a drugi zimny (chłodny wyrażnie) -to wywal termostat-jak to pomoże to wiesz co wymienić -bo raczej pompa wody siada rzadko ew możesz szlauchem chłodnice przepłukać z syfu -odłacz przewody gumowe i bez wyjmowania z samochody szlauch do srodka i jazda .
pozdrawiam flat
Osz robiłem do tej pory!!Wywaliłem termostat i jest róznica , juz jest chłodnica cała gorąca!!tylko dalej wywala wode!!tyle ze tez moze byc czujnik właczania wentylatora zepsuty.Miałem właczony wentylator cały czas i wywalało a teraz nie, tylko sam sie nie włancza!!a orientuje sie ktos dokad ma dosc wskaznik ??bo mi sie wydaje ze po połowie mi sie dopiero właczał.Teraz dochodzi do połowy i sie gotuje i sie nie włacza!!