gotujaca sie woda.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Przemkrk

gotujaca sie woda.

Post autor: Przemkrk » ndz lip 03, 2005 22:20

Witam ,mam golfa 2 1.8 problem mam taki ze wyrzuca mi wode ,ze zbiornika gdy tempaeratura jest na połowie(chyba sie gotuje) i nie wiem czemu!!Co moze byc przyczyną??Obieg wody jest i pompa chyba działa!!Z góry dzieki

Awatar użytkownika
baklazan
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: baklazan » ndz lip 03, 2005 22:44

mi wyrzucalo wode przy uszczelce pod glowica, ale rownie dobrze mogla Ci pojsc czujka od wentylatora albo termostat mogl nie puscic....

kto szybko jedzie tego wolno niosa

Przemkrk

Post autor: Przemkrk » ndz lip 03, 2005 22:49

a gdzie jest termostat??bo golfa mam od niedawno i jeszcze sie nie bawiłem w naprawe...

neken

Post autor: neken » ndz lip 03, 2005 23:16

Zanim zaczniesz zabawe z termostatem zobacz czy nie przytkał sie wylot wężyka idącego do zbiornika wyrównującego "cienki wężyk"odepnij go od zbiornika i zobacz czy jest obieg jak nie ściągnij z krućca i przetkaj...

ObrazekObrazek

Przemkrk

Post autor: Przemkrk » pn lip 04, 2005 15:01

Dzięki za zdjęcia !!Ja mam troszkę inna konstrukcje, mam tam 3 czujniki 2 u góry i jeden od spodu. A termostat już chyba ktoś wcześniej wyciągnął bo go nie ma !!Cienki przewód idzie mi do chłodnicy i jest drożny.

czester
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: czester » pn lip 04, 2005 16:07

witam
zacznij od wymiany czujnika włączającego wentylator (bardzo często sie knoci) głowicy narazie nie ruszaj!!!
nie napisałeś czy wyrzuca Ci po zgaszeniu silnika jeżeli tak to na 99% to czujnik padł

Przemkrk

Post autor: Przemkrk » pn lip 04, 2005 16:44

Wodę wywala mi przy właczonym silniku,gdy temperatura dojdzie do połowy.Podłaczałem wentylator na krotko i szedł cały czas i to samo!!Zastanawia mnie jedno, ze chłodnica jest goraca tylko do połowy na dole jest zimniutka a u gory goraca!!Przeciez chociaz troche powinna byc ciepła jak juz cos!!A moze to cos z pompa wodna??

czester
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: czester » pn lip 04, 2005 16:57

jeżeli dól połowe masz zimną to poszedł termostat koszt 40 pln + robota

Przemkrk

Post autor: Przemkrk » pn lip 04, 2005 17:12

Ale jak termostat ??Jego juz ktos wczesniej wyciagnął!!No chyba ze nie jest tam gdzie mysle, bo juz jestem głupi!!zobacz na foto i napisz czy tam jest gdzie pokazuje!!Wogóle dzieki za pomoc!!zaznaczyłem na zółto:)

czester
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: czester » pn lip 04, 2005 17:22

to co na zdjęciu to nie jest obudowa termostatu termostat jest pod krućcem plastikowym przy pompie płynu nie mam foto ale jak pojedziesz do mechaniora to Ci pokarze

neken

Post autor: neken » pn lip 04, 2005 19:11

Skoro masz do połowy gorącą chłodnice musisz mieć powietrze w układzie jest zapowietrzony , ja miałem dokładnie taki sam objaw nie patrz na wężyk czy jest drożny posprawdzaj krućce może któryś jest przytkany sprawdz czy masz ciepły nawiew możliwe ze skoro teoretycznie jest obieg chłodnica jest do połowy goraca jest jeszcze możliwość ze masz uszkodzoną pompe wody
pozdrawiam

Awatar użytkownika
flatron316
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: flatron316 » pn lip 04, 2005 20:07

Przemkrk
Po jezdzie (jak jest płyn gorący )dotknij przewodów gumowych od chłodnicy (dwóch wejscie-wyjście)-powinny być tak samo ciepłe (prawie bo poto jest chłodnica) jak jest jeden ciepły a drugi zimny (chłodny wyrażnie) -to wywal termostat-jak to pomoże to wiesz co wymienić -bo raczej pompa wody siada rzadko ew możesz szlauchem chłodnice przepłukać z syfu -odłacz przewody gumowe i bez wyjmowania z samochody szlauch do srodka i jazda .
pozdrawiam flat

Przemkrk

Post autor: Przemkrk » pn lip 04, 2005 21:04

Osz robiłem do tej pory!!Wywaliłem termostat i jest róznica , juz jest chłodnica cała gorąca!!tylko dalej wywala wode!!tyle ze tez moze byc czujnik właczania wentylatora zepsuty.Miałem właczony wentylator cały czas i wywalało a teraz nie, tylko sam sie nie włancza!!a orientuje sie ktos dokad ma dosc wskaznik ??bo mi sie wydaje ze po połowie mi sie dopiero właczał.Teraz dochodzi do połowy i sie gotuje i sie nie włacza!!

Przemkrk

Post autor: Przemkrk » pn lip 04, 2005 21:07

aha i tez napewno mam zapowietrzony bo jest zimny nawiew!!I czy dlatego moze teraz tez wywalac??I jak sie odpowietrza??Dzieki wielkie juz nie motam wiecej:P

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”