Witam wszyskich posiadaczy Golfów.
Swojego mam od 6 lat od 5 jest zagazowany, od jakiegoś czasu mam problemy z silnikiem i nie wiem co może być ich przyczyną. Po odpaleniu silnik pracuje jakieś 30 sekund i gaśnie, gdy jest zimny to tak jak gdyby ssania nie było a jak się już zagrzeje to obroty falują a czasami też przygasa to samo dzieje się na gazie. Kilka razy podczas jazdy silnik zgasł, obrotomierz spadł na zero a po jakiś 5 sekundach ponownie zaskoczył. I jeszcze jedno przy gumowej rurze która idzie od filtra powietrza do układu wtryskowego jest biała kostaka z dwoma kabelkami u mnie te kabelki są urwane nie mam pojęcia gdzie prowadzą i jakiemu ustrojstwu służą, może wina leży po ich stronie? Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Gaśnie, nierówno pracuje
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
gdzie dokladnie masz ta kostke. Mysle ze chodzi ci o kostke przy przepustnicy-po prawej stronie jak patrzy sie od przodu silnika na tyl samochodu
Od ssania jest taki zawor ktory jest pod kolektorem ssacym obok rozrusznika, o ile pamietam tam tez jest kostka z dwoma przewodami, do zaworu dochodzi waz taki sam jak od paliwa, waz widac i kawalez aworu pomiedzy 3 a 4 otworem w kolektorze ssacym
Od ssania jest taki zawor ktory jest pod kolektorem ssacym obok rozrusznika, o ile pamietam tam tez jest kostka z dwoma przewodami, do zaworu dochodzi waz taki sam jak od paliwa, waz widac i kawalez aworu pomiedzy 3 a 4 otworem w kolektorze ssacym
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
z tego co pamietam to tam sa trzy kostki; jedna przy obudowie filtra powietrza-zawor od odprowadzania par paliwa do zbiornika z weglem aktywnym, druga pomiedzy przepustnica a filtrem powietrza-pod ta grubym wezem, tam gdzie odchodzi taki cienszy do tego zbiorniczka ktory idzie do odmy-nie wiem do czego on sluzy a trzecia jest przy przepustnicy- z jednej strony jest linka od gazu a z drugiej strony ta kostka- zamontowana pionowo i tam o ile pamietam wychodzi chyba czarno-zolty przewod i chyba jakis jeszcze kolor z czerwonym lub niebieskim mpaskiem- jest to wlacznik od otwarcia przepustnicy
[ Dodano: 07 Lis 2007 20:42 ]
przepustnica jest to element za pomoca ktorego doprowadza sie odpowiednia ilosc powietrza do silnika za pomoca linki gazu- taki niby gaznik tyle ze nie ma w nim paliwa
[ Dodano: 07 Lis 2007 20:42 ]
przepustnica jest to element za pomoca ktorego doprowadza sie odpowiednia ilosc powietrza do silnika za pomoca linki gazu- taki niby gaznik tyle ze nie ma w nim paliwa
-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
sprawdz czy nie masz gdzies dziurawego weza od powietrza. Sprawdz dokladnie ten gruby i ten cienszy co idzie od niego do bloku silnika z tylu, sprawdz tez ten cienki co idzie od tego zboirniczka z tyly silnika do pokrywy od zaworow. Ja mialem spruchnialy waz i schodzil mi na bardzo niskie obroty i przerywal.