wspomaganie ciezko chodzi jak zimny
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
wspomaganie ciezko chodzi jak zimny
witam mam taki problem to wspomaganie kierownicy.mianowicie jak zimny silnik to kierownica ciezko chodzi.jak sie silnik rozgrzeje to jest nawet ok.ale cos w leo ciezej chodzi ale w prawo ok,wymienialem pompe i maglownice i to samo jest,plyn jest nowy czerwony i jest stan..nie wiem co juz zrobic ztym,czy jest coś co mze byc procz pompy i maglownicy,z góry dziękuję za odpowiedzi
Ostatnio zmieniony śr lis 07, 2007 18:17 przez mirek rosa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
a w jaki sposob lozyska moga dzialac na uklad kierowniczy tj wspomaganie i jak to sprawdzic czy sa ok?
[ Dodano: 07 Lis 2007 23:47 ]
nie znam sie zbytnio na autach...mozesz mi opisac jak te drazki dzialaja na uklad kierowniczy? i jeszcze jedno dlaczego jak silnik pochiodzi pare minut to wszystko jest niemal ok a jak po nocy stoi to ledwo mozna kierownica przekrecic?? podro
[ Dodano: 07 Lis 2007 23:47 ]
nie znam sie zbytnio na autach...mozesz mi opisac jak te drazki dzialaja na uklad kierowniczy? i jeszcze jedno dlaczego jak silnik pochiodzi pare minut to wszystko jest niemal ok a jak po nocy stoi to ledwo mozna kierownica przekrecic?? podro
jeżeli już maja luzy lub nie mają smaru to występuje duże tarcie i duże opory tak więc cięzej bedzie układ pracował, zastanawiające jest tylko to że po rozgrzaniu silnika układ działa dobrze, wiec tytaj jednak końcówki i sworznie nie mają na to wpływu, moze rzeczywiście płyn (tak jak sugeruje dziejo ) jest nie odpowiednimirek rosa pisze:mozesz mi opisac jak te drazki dzialaja na uklad kierowniczy?
...
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
ale czemu mialby byc nieodpowiedni???? mialem czerwony mobila i czerwony hipolu i to samo bylo.czy czerwony i zielony rozni sie gestoscia? jak tak to ktory jest zadszy? i co tu zrobic????wkurza mnie to bardzo juz
[ Dodano: 08 Lis 2007 16:25 ]
ale jak dobrac tzw odpowiedni? lalem hipol i miobil i bylo tak samo.leje czerwony.a zielony jaki jest? gestszy czy zadszy? co z tym zrobic by bplyn byl dobry tzn zadszy?
[ Dodano: 08 Lis 2007 16:25 ]
ale jak dobrac tzw odpowiedni? lalem hipol i miobil i bylo tak samo.leje czerwony.a zielony jaki jest? gestszy czy zadszy? co z tym zrobic by bplyn byl dobry tzn zadszy?
-
- Nowicjusz
- Kontakt: