Witam wszystkich użytkowników forum , zaczołem zbierać graty na takowy SWAP , nie wiem co do końca musze kupić by ta zamiana sie udała w 100%,więc posiadam :
-silnik
-kolektor dolotowy
-przepustnica
-wiązka elektryczna
-listwa z wtryskami
-komplet uszczelek
-kable i świece
niedługo będe miał ecu i kolektor wydechowy.... i teraz pytanie do Was co mi brakuje do tego zestawienia????? wiem że skrzynia będzie mi pasować ... a jak to sie ma z pozostałymi gratami ????z czym będzie najwększy problem (podczas instalacji) ???licze tu na użytkowników którzy znają ta sprawe idealnie , bardzo prosze o wymienienie tych części, by to miało ręce i nogi, dziękuje
elementy ABF , proszę o pomoc
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
bugalon
- V.I.P.

- Kontakt:
Wyglada na to ze masz wszystko. Dodatkowo potrzebujesz jeszcze czujnika temperatury ktory umieszczasz w rurze dolotowej. Zakladam ze silnik i przepustnica będą wyposażone we wszystkie elementy elektroniczne.
Zależy jeszcze jaki silnik chcesz swapować. Prawie każdy ABF ma immobilizer (tylko te z pierwszych lat produkcji nie maja). Wtedy dodatkowo zeby wszystko dzialalo musisz mieć puszeczke z immo, zegary i pętle, lub w nowszych wersjach immo tylko zegary i pętle.
Masz troche pojecia o elektryce ? Bo jesli robisz sam i nie masz o tym pojecia to bedzie placz (tak jak u grzaneczki z KRem)
Zależy jeszcze jaki silnik chcesz swapować. Prawie każdy ABF ma immobilizer (tylko te z pierwszych lat produkcji nie maja). Wtedy dodatkowo zeby wszystko dzialalo musisz mieć puszeczke z immo, zegary i pętle, lub w nowszych wersjach immo tylko zegary i pętle.
Masz troche pojecia o elektryce ? Bo jesli robisz sam i nie masz o tym pojecia to bedzie placz (tak jak u grzaneczki z KRem)
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
2Ezodiak pisze:(nie wiem jaki masz teraz silnik).
drogi jest taki czujnik??bugalon pisze:Dodatkowo potrzebujesz jeszcze czujnika temperatury
wszystkie elementy kupiłem osobno do ABFa , mam silnik 2E wiec zegary pasuja chyba do 240 wyskalowane , skrzynia CHE też do 240 , mam kupić ecu z immo ??? czy bez niego????
raczej sie nie znam , możliwe że mój mechanik to bedzie robil bo on zajmuje sie silnikami vw , ale prosil bym kupil wszytskie czujniki itd
mam przepustnice z czujnikami na te wtyczki z wiazki ale nie wiem czy na glowicy i bloku jakis mi nie brakuje ....? na przewodzie wodnym sa jakies czujniki ??????bugalon pisze:przepustnica będą wyposażone we wszystkie elementy elektroniczne.