Mam taki problem:
Od pewnego czasu na benzynie w trakcie przyśpieszania Golfik nirównomiernie przyśpiesza...dopiero po wciśnienciu pedału w podłoge przyśpieszenie jest stałe. Jeżeli robi się to nie wciskając do oporu to czuje się jakby coś przerywało. Coś jakby fazami podawał paliwo.
Czy to może być wina pompki paliwa? Na LPG wszystko jest ok. Podpinałem inny wtrysk i to samo.
Pozdrawiam.
[MK2] 1.8RP problem z przyśpieszaniem...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Sonda jest ok...miałem sprawdzaną.
Co do świec...nie są czarne...wykręcałem je i jest ok. Wcześniej jak były świece to przerywał podczas przyśpieszania a teraz jest tak że samochód przyśpiesza ale nirównomiernie...jakby paliwa niedostawał (tzn zmniejszoną dawkę) żadnego przerywania.
Ale sprawdzę jeszcze raz sondę i może świece też wymienię bo już mają ze 20tys. Może i faktycznie świece...ale na LPG nic takiego mu się nie dzieje.
Co do świec...nie są czarne...wykręcałem je i jest ok. Wcześniej jak były świece to przerywał podczas przyśpieszania a teraz jest tak że samochód przyśpiesza ale nirównomiernie...jakby paliwa niedostawał (tzn zmniejszoną dawkę) żadnego przerywania.
Ale sprawdzę jeszcze raz sondę i może świece też wymienię bo już mają ze 20tys. Może i faktycznie świece...ale na LPG nic takiego mu się nie dzieje.