[MK3] Trzecie światło Stop - podłączenie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

kkurylo

[MK3] Trzecie światło Stop - podłączenie

Post autor: kkurylo » sob lip 02, 2005 23:47

Witam , zamontowałem w swoim aucie dodatkowe - trzecie światło STOP.
I jest taka sprawa : jak jeżdzę bez włączonych świateł - światło STOP działa (to dodatkowe), natomiast jak już zapalę światła to odmawia posłuszeństwa :-((
Wiecie może w czym leży problem , może źle podłączyłem kabeli ????
Proszę o pomoc :-))
Z góry Dziękuję - Krzysiek
Ostatnio zmieniony pt lis 03, 2006 16:33 przez kkurylo, łącznie zmieniany 1 raz.

neken

Post autor: neken » ndz lip 03, 2005 00:08

Zacznijmy od tego gdzie podłączyłeś kabel najłatwiej podłączyć bezpośrednio w wiązke dochodzacą do lampy powiedz mi czy żarówka jest dwuwłuknowa jeżeli tak to musisz znaleźć kabel który bezpośrednio idzie od przełacznika, chyba że pomyliłeś mase. W jaki sposób podpiąłeś kable ?

Awatar użytkownika
miomio1
Cool Europe GL
Cool Europe GL
Kontakt:

Post autor: miomio1 » ndz lip 03, 2005 06:40

źle pogłączone światło trzecie STOP

kkurylo

Post autor: kkurylo » ndz lip 03, 2005 13:41

Wydaje mi się że źle podpiełem masę , może ktoś wie do jakiego koloru kabla muszę się podłączyć ????
Najłatwiej napisać że się źle podpiąłem , ale nie na takie podpowiedzi czekałem :-))
Pozd
Krzysiek

Zilly
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: Zilly » ndz lip 03, 2005 16:44

W trójce nie ma żarówek dwuwłóknowych, jest osobna lampa na mijanie i osobna stop. Jak nie umiesz podpiąć do kostki to wystarczy ze podepniesz pod żarówkę stopu..

Awatar użytkownika
DJ Tomekk
Born for Diesel
Born for Diesel
Kontakt:

Post autor: DJ Tomekk » ndz lip 03, 2005 17:42

CoX pisze:W trójce nie ma żarówek dwuwłóknowych, jest osobna lampa na mijanie i osobna stop. Jak nie umiesz podpiąć do kostki to wystarczy ze podepniesz pod żarówkę stopu..
dokladnie tak :grin: ja tak zrobilem

[url=http://imageshack.us][img]http://img92.imageshack.us/img92/4581/3jx4.gif[/img][/url]

JESTEŚ Z PODKARPACIA??? ZAPRASZAMY NA WWW.VAG-PODKARPACIE.PL

neken

Post autor: neken » ndz lip 03, 2005 20:05

Jezeli chodzi o kolor kabla to zawsze brązowy jest masowy , ale proponuje Ci podpiąć pod jakąkolwiek śrube przynajmniej do momentu ustalenia prawidłowego podłączenia drugiego kabla...skoro podpiąłeś bezpośrednio pod żarówke to wydaje mi sie że jednak pomyliłes mase...

kkurylo

Post autor: kkurylo » ndz lip 03, 2005 23:13

Dzięki za rady, faktycznie pomyliłem masę - prawidłowy kabel to kolor brązowy. Już jest ok i teraz będę bardziej widoczny podczas hamownia (a od niedawna wożę mojego malutkiego synka:-) i chcę czuć się na dodze bezpieczniej )
Pozdrawiam ,
Krzysiek

Awatar użytkownika
aw69
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: aw69 » ndz lip 03, 2005 23:39

jak kupilem golfa to mialem tez zle podloczone dodatkowe swiatlo stopu i byl taki bajer ze jak miałem włączony bieg wsteczny to stacyjną nie mogłem zgasić silnika

Mistrzostwo Polski w klasie Diesel 1/4 mili WST 2008 rok.......

Awatar użytkownika
Wiedźmin
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Wiedźmin » pt lis 03, 2006 16:25

Znalezienie przewodu od stopu jest bardzo proste, bo jest elegancko opisany - BL, jak Brake Light.
U mnie problem jest innej natury - światełko działa, podpięte jest prawidłowo, jednak przy włączeniu lewego i tylko lewego kierunkowskazu zaczyna migać. Prawdopodobnie lewa lampa nie ma masy. Dodatkowo mam trzy przewody (biały, żółty, zielony) do niczego nie podpięte - a wszystko działa jak należy. Czy ktoś wie od czego są te przewody, ew. który przewód to masa?

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/04c22dd07a0b52b0.html][img]http://images24.fotosik.pl/35/04c22dd07a0b52b0m.jpg[/img][/url]

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”