Uszkodzona skrzynia biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Uszkodzona skrzynia biegów
Witam mam golfa MK3 GL z 1993roku silnik 1.6. Jest uszkodzona skrzynia biegów gdy wciskam jakiś bieg auto jest cały czas na luzie chce wymienić tą skrzynię i chciałbym wiedzieć czy ta skrzynia może być tylko od mojego modelu czy mogą być inne bo mam możliwość kupienia od golfa II z silnikiem 1.8 z 1993r. Nie wiem czy będzie pasować możecie mi rozjaśnić ten temat .I jeszcze jedno gdzieś czytałem że w jednych skrzyniach biegi przerzuca się za pomocą linek a w innych za pomocą drążka tak też jest u mnie. Proszę o jakieś rady
Ostatnio zmieniony wt lis 06, 2007 21:38 przez qwertyxz, łącznie zmieniany 1 raz.
w ramach ścisłości
"w samochodach wyposazonych w silniki ABU zastosowano mechaniczna skrzynie przekładniowa typu 085
o przełożeniach nieznacznie rózniących sie od wartości przełożen w skrzyni tego samego typu stosowanej z silnikami ABD
-styczeń 1994-maja 1994 ;CHL
-maj 1994-wrzesień 1994;CNU
od września1994 CWR
"w samochodach wyposazonych w silniki ABU zastosowano mechaniczna skrzynie przekładniowa typu 085
o przełożeniach nieznacznie rózniących sie od wartości przełożen w skrzyni tego samego typu stosowanej z silnikami ABD
-styczeń 1994-maja 1994 ;CHL
-maj 1994-wrzesień 1994;CNU
od września1994 CWR
Ostatnio zmieniony wt lis 06, 2007 22:21 przez dziejo, łącznie zmieniany 2 razy.
Witam dzisiaj wyjąłem tą skrzynię ze silnika i jest tam na tabliczce napis ACV22011. tylko to jest dziwne że jak kręci się głównym wałkiem to satelity obracają się nawet jak się je obie zastopuje i nie można przekręcić wtedy głównym wałkiem co by chyba świadczyło że jest włączony bieg i jeszcze co dziwne to nie mogę znaleźć ani wstecznego ani luzu przesuwając tą dzwigienką od biegów macie może jakieś swoje pomysły na rozwiązanie mojego problemu
odświeżam temat...
miesiąc temu padła mi skrzynia... silnik 1.6 ABU.. w tej chwili po wymianie zrobiłem już ponad 2tys bez problemu i cieszę się że udało mi się znaleźć.. ale nie o to chodzi. chciałbym pokazać jak to wygląda i zapytać co tam się mogło stać. ponieważ uszkodzoną skrzynię mam to zrobiłem fotki. nie wiem czy ta skrzynia jeszcze nadaje się do czegoś czy na złom z nią...
oto fotki:
Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł co z tą skrzynią zrobić to niech mi podpowie
miesiąc temu padła mi skrzynia... silnik 1.6 ABU.. w tej chwili po wymianie zrobiłem już ponad 2tys bez problemu i cieszę się że udało mi się znaleźć.. ale nie o to chodzi. chciałbym pokazać jak to wygląda i zapytać co tam się mogło stać. ponieważ uszkodzoną skrzynię mam to zrobiłem fotki. nie wiem czy ta skrzynia jeszcze nadaje się do czegoś czy na złom z nią...
oto fotki:
Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł co z tą skrzynią zrobić to niech mi podpowie
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
Bez rozebrania to tylko wróżka.. Jeśli nie uszkodziło gniazd łozysk, to ta jama jest do zaspawania.. Ale jak mówię, bez rozbiórki i weryfikacji nic ci nikt nie powie...arkusb pisze:Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł co z tą skrzynią zrobić to niech mi podpowie
The quieter you become, the more you are able to hear...