znowu zaczyna troche kopcić
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
znowu zaczyna troche kopcić
Miesiąc temu wymieniałem - uszczelke pod głowicą,pierścienie i uszczelniacze.Wczoraj patrze sie za siebie w aucie a on sobie od czasu do czasuzakopci na biało,szczegulnie przy odpalaniu.Patrze na bagnet z oleju a tam minimalnie znikło troche oleju.od remontu niewymieniałem oleju tylko dolałem.Mam przygotowany juz nowy olej i filt będe sie zabierał za wymianę może to coś da.Po remoncie mechanik doradził mi nie jeździć szybciej jak 100 km/h i tak robie do dziś żeby wszystko sie dotarło.co sie znowu dzieje??
mam podobny problem kopci ale przy zapalaniu potem juz jest ok
narazie nie wymienialem niczego wstrzymalem sie moze ktos wie co moze byc przyczyna ??
narazie nie wymienialem niczego wstrzymalem sie moze ktos wie co moze byc przyczyna ??
Ostatnio zmieniony wt lis 06, 2007 23:57 przez sebneo, łącznie zmieniany 1 raz.
Wielu trzyma się uparcie raz obranej drogi, lecz tylko nieliczni dążą konsekwentnie do swego celu.-- Friedrich Nietzsche
pelikan, sebneo,
poczytajcie ten temat : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... 73ea78debd
i macie wszystko czarne na "białym" he he !
Pozdrawiam
Sztomel
poczytajcie ten temat : http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... 73ea78debd
i macie wszystko czarne na "białym" he he !
Pozdrawiam
Sztomel
Ostatnio zmieniony śr lis 07, 2007 00:12 przez Sztomel, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: znowu zaczyna troche kopcić
ale pewnie pozwolił ciągnąć do 5000 obrotów ? co ma piernik do wiatraka ? chodzi o to żeby nie przeciążać silnika i nie butować na obrotach a co ma do tego prędkość ? Ja moge 20 /h jechać i zarżne sinik , a zauważ że jak wymienił pierścienie bez szlifu to jeszcze ci wiecej będzie ciągnął oleju no zanim się nie ułoży wszystkopelikan pisze:Po remoncie mechanik doradził mi nie jeździć szybciej jak 100 km/h
Ostatnio zmieniony śr lis 07, 2007 02:11 przez dnadna, łącznie zmieniany 1 raz.