witam
musze jutro kupic pierscienie centrujace do mojego golfa lll a nie znam rozmiaru piasty (nie mam sowmiarki) i srednicy otworu w feldze (felgi dynamics team 15) moze ktos zna te rozmiary???
pierscienie centrujace pomocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bojar
- Ma gadane
- Kontakt:
Witam,
nie musisz znać otworów- wystarczy, że weźmiesz suwmiarkę(takie coś dziwne, rozsuwane) i zmierzysz średnicę otworu w kole, oraz średnicę piasty i będziesz wiedział jaka jest różnica. Różnica ta podzielona przez 2, da Ci grubość pierścienia. Często do określonych felg robią tylko jeden rozmiar pierścienia.
Zawsze możesz wziąć ze sobą felgę i w sklepie, gdzie będziesz kupował pierścienie oni sami dobiorą Ci je dokładnie. A przecież odkręcić jedno koło z golfa, to 5 minut roboty!
Wtedy będziesz miał pewność, że wszystko gra.
A pierścień musi być dokładnie dobrany, bo absolutnie felga nie może trzymać się na samych śrubach!
Pozdrawiam i życzę miłego mierzenia!!!
nie musisz znać otworów- wystarczy, że weźmiesz suwmiarkę(takie coś dziwne, rozsuwane) i zmierzysz średnicę otworu w kole, oraz średnicę piasty i będziesz wiedział jaka jest różnica. Różnica ta podzielona przez 2, da Ci grubość pierścienia. Często do określonych felg robią tylko jeden rozmiar pierścienia.
Zawsze możesz wziąć ze sobą felgę i w sklepie, gdzie będziesz kupował pierścienie oni sami dobiorą Ci je dokładnie. A przecież odkręcić jedno koło z golfa, to 5 minut roboty!
Wtedy będziesz miał pewność, że wszystko gra.
A pierścień musi być dokładnie dobrany, bo absolutnie felga nie może trzymać się na samych śrubach!
Pozdrawiam i życzę miłego mierzenia!!!

[b][u]Walcz walcz walcz- Ty walczysz, ja walczę!!![/b][/u
Legia Warszawa !!!
Legia Warszawa !!!
to nie jest powiedziane ze musisz kupic pierscienie centrujace ! zawsze mozna jezdzic bez ! z tym ze jest to troche uciazliwe bo przy wiekszych predkosciach zaczyna pojawiac sie bicie na kierownicy ja tak objezdzilem od poczatku sezonu w jakim zaklada sie felgi czyli kwiecien do teraz i w zeszlym tygodniu kupilem pierscienie ! a bylem do tego zmuszony bo czesto wyjezdzam i jadac w trase takie bicie na kierownicy jest uciazliwe