półoś
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- collin
- Ma gadane
- Kontakt:
półoś
Witam mam taki problem: mam golfa 2 1.8 na automacie i przygieła mi się półoś chciałem kupić na allegro tylko nie wiem czy od manualnej skrzyni jest taka sama jak od automatu, czy może czymś się różni?? Jeśli ktoś wie to proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: półoś
podejść podejdą tylko przegub przy skrzyni w automacie ma 100mm(ja tak mam) a w manualnej 90mmcollin pisze:Witam mam taki problem: mam golfa 2 1.8 na automacie i przygieła mi się półoś chciałem kupić na allegro tylko nie wiem czy od manualnej skrzyni jest taka sama jak od automatu, czy może czymś się różni?? Jeśli ktoś wie to proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam
aha lewa pół os(strona kierowcy, krótsza) jest chyba grubsza w automacie niż w manualnej ale długość powinna być taka sam!
- collin
- Ma gadane
- Kontakt:
Dziki. A jeszcze jedno pytanie czyli jak bym chciał zmieniś skrzynię z automatu na manualną powiedzmy GT to półosie także musiał bym zmieniać???
[ Dodano: 05 Lis 2007 20:16 ]
Komplet potrzebuję bo przegub trochę wylatany jest
mój były białasek i new czarnuch: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=138531
[img]http://images41.fotosik.pl/58/2fa56c3fef9760d6.jpg[/img]
mój symbol motoryzacji: mk1 czarna+zdesie chrom+felga pirelli+gleba -40/-40
[img]http://images41.fotosik.pl/58/2fa56c3fef9760d6.jpg[/img]
mój symbol motoryzacji: mk1 czarna+zdesie chrom+felga pirelli+gleba -40/-40
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
collin pisze:Dziki. A jeszcze jedno pytanie czyli jak bym chciał zmieniś skrzynię z automatu na manualną powiedzmy GT to półosie także musiał bym zmieniać???
ja wkładałem manual i pól osie zostawiłem od automatu tylko przeguby z mieniłem!
wiec wychodzi ze pasują w obie strony automat <-> manual
po czym okazało sie ze skrzynia padnięta (poszło duzo słów na K na H) manualna i sie poddałem z przekładka!
pół osie warto zmierzyć żeby nie było na mnie !!
Ostatnio zmieniony pn lis 05, 2007 21:28 przez raf1al, łącznie zmieniany 2 razy.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Większe półosie są lepsze bo teretycznie jest b stabilny
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
W mk2 był montowany tylko jedna skrzynia z tego co się orientuję at010 firmy ZF,z drobnymi różnicami w zależności od silnikaraf1al pisze:nie wiem maiłem skrzynie 2 S chyba (manual) i tam były 90mm a w automacie mam 100mm wiec może to zależy od modelu skrzyni!jhosef pisze:A ja wsadziłem przeguby od manualaraf1al pisze:ja wkładałem manual i pól osie zostawiłem od automatu tylko przeguby z mieniłem!
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
jhosef pisze:W mk2 był montowany tylko jedna skrzynia z tego co się orientuję at010 firmy ZF,z drobnymi różnicami w zależności od silnikaraf1al pisze:nie wiem maiłem skrzynie 2 S chyba (manual) i tam były 90mm a w automacie mam 100mm wiec może to zależy od modelu skrzyni!jhosef pisze: A ja wsadziłem przeguby od manuala
ale mówisz o automacie? bo widzisz te drobne różnice to np. chłodzenie oleju cieczą z silnika lub wielkość przegubów! mój automat w 1.8RP ma oryginalne 100mm i chodzony jest cieczą a widziałam takie co nie są chłodzone! wiec to może te szczegóły są, nie wiem.
a co do manualnej to bylo kila modeli! (chyba)