Po wymianie termostatu temperatura nie dochodzi do 90C
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po wymianie termostatu temperatura nie dochodzi do 90C
witam.
mam problem z temperatura silnika w vw golf IV 1.4 16V.
pomimo wymiany termostatu silnik nie nagrzewa sie do 90 stopni, a po włączeniu ogrzewania wskaznik temperatury waha się.
pomocy!!!!!!!!!!!!!!
mam problem z temperatura silnika w vw golf IV 1.4 16V.
pomimo wymiany termostatu silnik nie nagrzewa sie do 90 stopni, a po włączeniu ogrzewania wskaznik temperatury waha się.
pomocy!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony pn lis 05, 2007 10:46 przez tajniakb, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jacenty85
- Forum Master

- Kontakt:
Jestem prawie przekonany, że problem leży w złym montażu bo gdyby chodziło o czujnik temp wówczas nie reagowałby po włączeniu ogrzewania ale można go zostawić jako drugą mniej prawdopodobną ewentualność. O dziwno w tym silniku bardzo łatwo błędnie założyć termostat. Mianowicie chodzi o to, żeby przy zakładaniu dużą uwagę poświęcić spasowaniu termostatu i szczelnym zamknięciu małego obiegu. Musi bardzo ładnie i szczelnie izolować otwór od obiegu dużego. Wymontuj i postaraj się a na pewno będzie dobrze.
- Jacenty85
- Forum Master

- Kontakt:
Dasz radę! Pamiętaj tylko, żeby przy montażu bardzo ale to bardzo szczelnie termostat zastawiał otwór od dużego obiegu. Jeśli trzeba użyj niewielkiej siły ale nie skręcaj do czasu aż szczelnie nie zastawi otworu! Ja u siebie montując termostat najpierw dość mocno wcisnąłem ten dziubek (palcem), żeby było szczelnie!
Ostatnio zmieniony ndz lis 04, 2007 23:11 przez Jacenty85, łącznie zmieniany 1 raz.
zobaczymy grun to sie nie poddawać i mam nadzieje ze to termostat a nie jakaś inna usterka.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
witam zwycięstwo działa ....
dzieki wielkie
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
i znów to samo nie wiem co robić temperatura spada podczas jazdy prawie do zera.
wymieniłem termostat na nowy i nie działa.
czy to możliwe zeby pompa wodna padła?
pomocy moze ktos wie co za przyczyna????
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
witam zwycięstwo działa ....
dzieki wielkie
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
i znów to samo nie wiem co robić temperatura spada podczas jazdy prawie do zera.
wymieniłem termostat na nowy i nie działa.
czy to możliwe zeby pompa wodna padła?
pomocy moze ktos wie co za przyczyna????
Ostatnio zmieniony śr lis 07, 2007 12:25 przez tajniakb, łącznie zmieniany 2 razy.