siema, mam problem z oponkami w mkII 91r. a mianowicie jak w temacie sa bardzo poscinane po jednej stronie. Prawa (patrzac od przodu) opona scieta jest po calym obowdzie po wewnetrznej (chyba) stronie a lewa (patrzac od przodu) po obu stronach. dodam rowniez ze jak patrzylem na klocki ham. z przodu to po lewej stronie byly bardziej zdarte niz po prawej a i jak jedzie sie po prostej to kierownica musi byc przekrecona bardziej w lewo aby jechac prosto bo jak sie nia wyprostuje to sciaga na prawo.
I jeszcze jedno jakie sa lepsze swiece takie ktore maja jedna elektrode czy taka ktora ma 3 elektrody??
pzdr
scinanie bierznika opon
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- VwDarek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
golfik88, Z tymi oponami i ściąganiem to najprawdopodobniej masz coś ze zbieżnością i/lub z zawieszeniem...A oponki jakiej masz firmy i gdzie kupowałeś? Przez neta czy w sklepie jakimś? Długo na nich latasz?
Ostatnio zmieniony sob lis 03, 2007 20:40 przez VwDarek, łącznie zmieniany 1 raz.
- VwDarek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
golfik88,
1. Sprawdź ciśnienie.
2. Sprawdź zbieżność.
3. Sprawdź zawieszenie.
Najlepiej podjedź sobie na jakąś stację kontroli pojazdów
A i jeszcze.Jakie masz felgi? Stal czy alu? Bo to może być też wina krzywych felg Ja miałem zimowe FLAMINGO na stalówkach to jak na maszyne do wyważania wulkanizator wrzucił to się przeraziliśmy z ojcem i opony na śmietnik(krzywe były) a fele na złom
1. Sprawdź ciśnienie.
2. Sprawdź zbieżność.
3. Sprawdź zawieszenie.
Najlepiej podjedź sobie na jakąś stację kontroli pojazdów
A i jeszcze.Jakie masz felgi? Stal czy alu? Bo to może być też wina krzywych felg Ja miałem zimowe FLAMINGO na stalówkach to jak na maszyne do wyważania wulkanizator wrzucił to się przeraziliśmy z ojcem i opony na śmietnik(krzywe były) a fele na złom
Ostatnio zmieniony sob lis 03, 2007 20:56 przez VwDarek, łącznie zmieniany 1 raz.