[mk3] Opóźnienie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Krembul
- Użytkownik
- Kontakt:
[mk3] Opóźnienie
Hej! Ostatnio zaobserwowałem dziwne zjawisko. Występuje ono tylko wtedy gdy silnik jest zimny. Kiedy na drugim biegu przyspieszam i puszczę gaz tak przy 3 tysiącach obrotów, żeby zmienić bieg, samochód na to nie reaguje przez jakies dwie może jedną sekundę. Znaczy się jedzie tak jakbym nie puścił tego gazu. Nie zaobserwowałem tego na innym biegu jak również przy rozgrzanym silniku. Co to może być???
Sprzedam REFLEKTORY "golf IV look" do mk3 stan idealny+3 komplety żarówek xenon oraz SPORTOWY FILTR POWIETRZA K&N do mk3+olejki regenerujące(200PLN)
U mnie jest podobnie. Na zimnym jakby z opóźnieniem działał silnik.
Z początku sądziłem, że to wina paliwa lecz okazało się że silnik dostaje lewe powietrze - pęknięte mocowanie gumowe podstawy gaźnika. Teoretycznie auto powinno gasnąć na wolnych obrotach, ale u mnie objaw był taki sam jak u ciebie Krembul.
Z początku sądziłem, że to wina paliwa lecz okazało się że silnik dostaje lewe powietrze - pęknięte mocowanie gumowe podstawy gaźnika. Teoretycznie auto powinno gasnąć na wolnych obrotach, ale u mnie objaw był taki sam jak u ciebie Krembul.