nieszczelne drzwi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
nieszczelne drzwi
Witam.Koledzy mam taki problem.Gdy jadę powyżej 120km/h to w lewych drzwiach słychac szum powietrza.Byłem u jednego mechanika i stwierdził on że sa opuszczone drzwi,ze w starszych samochodach to sie zdarza.No nie jestem do tego przekonany bo miałem do tej pory volvo które uzytkowalismy przez 20 lat i nic takiego nie było.co to może być,i jak ewentualnie to usunąć?
Każdy użytkownik świst powietrza odbiera inaczej, trzeba by porównać z innym modelem "naocznie", oczywiście drzwi mogły opaść lub być ponownie założone etc. zawsze do pewnych możliwości można drzwi regulować jeśli są one winne, a sprawdzałeś stan uszczelki? U mnie też świszczy w porównaniu z megane.
valerio
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
a ile dzwi i ktore swiszcza?
jak 3d to trudno sie je reguluje bez zdejmowania blotnika, najlepiej jechac do doswiadczonego blacharza, i wezmie na otwartych dzwiach mlotem gorny zawis troche przestawi a dzwi dognie odpowednio, wiem ze drastycznie do brzmi, ale bylem u kilku ze swoimi i rozkladali rece ze zawias mam cofniety i dzwi opadly ze blotnik trzeba zdjac itd, a taki starszy dziadek wziol mlot 10kg jakis taki wybijak 5cm srednicy kazal mi trzymac na otwartych przywalil kilka razy potem srubami poprawil i na zamku by dolegaly ladnie i bylo ok, troche od zamka w gore odstawaly to na opuszczonej szybie wsadzil klocek drewniany miedzy zamek a dzwi i gorna plaszczyzne dzwi lekko nagol pasuja idealnie teraz, szczeliny sa idealne, nie szumi juz mi nic i wszytko super jest
jak 3d to trudno sie je reguluje bez zdejmowania blotnika, najlepiej jechac do doswiadczonego blacharza, i wezmie na otwartych dzwiach mlotem gorny zawis troche przestawi a dzwi dognie odpowednio, wiem ze drastycznie do brzmi, ale bylem u kilku ze swoimi i rozkladali rece ze zawias mam cofniety i dzwi opadly ze blotnik trzeba zdjac itd, a taki starszy dziadek wziol mlot 10kg jakis taki wybijak 5cm srednicy kazal mi trzymac na otwartych przywalil kilka razy potem srubami poprawil i na zamku by dolegaly ladnie i bylo ok, troche od zamka w gore odstawaly to na opuszczonej szybie wsadzil klocek drewniany miedzy zamek a dzwi i gorna plaszczyzne dzwi lekko nagol pasuja idealnie teraz, szczeliny sa idealne, nie szumi juz mi nic i wszytko super jest
Ostatnio zmieniony pt lis 02, 2007 18:36 przez xisio, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
u mnie ktos cofal i na otwartych wgniotl lekko dzwi krawedzia przez co zaczely odstawac i wycierac uszczelke w rogu na gorze, mowie nie bierz sie sam bo nie dasz rady, tak samo byle mechanik nie ustawi ich, idz do dobrego blacharza ktory wie gdzie podlozyc, gdzie uderzyc i jak wygac by byly dobrze. Ja za glowe sie lapalem jak on mlotek wziol czy potem je sila naginal na kolku, ale powiedzial ze nie ma inaczej szans ich zrobic dobrze bo sruby montazowe do zawiasu sa pod nadkolem, jedynie mozna odkrecic te co sa dzwi zawieszone ale one nic nie dadza bo beda i tak odstawac. Mowie u mnie walil mlotem, wyginal na klocku, ja plakalem, szlochalem i zeby w kierownice wbijalem z zlosci ze taki z niego rzeznik sie okazal ale efekt koncowy rewelacyjny jest:) i nie ma sladu od jego interwencji poza delikantymi rysami od tego wybijaka na zawiasie odcisnietymi bo za cienka szmatka byla chyba ale jest ok widac go tylko przy bardzo szeroko otwartych dzwiach i jak sie dokladnie przyglada czlowiek.
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Domyslam się jak to musiałes przezywac.......Ja dzisiaj o mało się nie popłakałem(autentycznie)ze złości.Jechałem w pewnym mieście i nagle podczas jazdy usłyszałem huk,patrzę w tylnym lusterku ze tylna szyba zrobiła się niczym mak.Ale co możesz zrobić,znajdziesz winnego?Jakis debil z bloku vzymś musiał rzucic.......Ach golfik dopiero miesiąc a ....szkoda gadać:(
-
- Nowicjusz
- Kontakt: