Wskaźnik temperatury wody zaniza o ~10stopni
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wskaźnik temperatury wody zaniza o ~10stopni
Witam
Mam problem ze wskaznikiem temperatury wody, w archiwum znalazlame dwa podobne tamaty ale nie zostaly one rozwiazane...
Mimo rzeczywistej temperatury ~90stopni wskaznik pokazuje po nagrzaniu ~80stopni... Wentylator zalacza sie tak jak powinien (z tym ze wskazowka jest na nieco ponad 80 stopniach). Czujnik w chlodnicy jest nowy...
Dodam, ze problem pojawil sie po wymianie czujnika temperatury tego przy bloku silnika... Poprzedni byl uszkodzony i nie zalaczal "ssania" a co za tym idzie zastane auto nie odpalalo bez dodania gazu a zimne swirowalo z obrotami na biegu jalowym... Problem sie rozwiazal ale powstal nowy ze wskazaniem...
Jak temu zaradzic? Ten nowy czujnik mimo, ze rozwiazal problem to nie jest do konca ok? A moze da sie jakos wyregulowac wskaznik temp? Dzis rozlozylem zegary zeby to sprawdzic i srednio widze tam takie mozliwosci... Nawet przelozenie wskazowki nie wchodzi w gre poniewaz naklada sie na szpilke tylko w jednym polozeniu (licznik motometer)...
Czy podmianka samego wskaznika z innych zegarow cos zmieni?
Czy mozna wlozyc wskaznik VDO do licznika motometer?
Mam problem ze wskaznikiem temperatury wody, w archiwum znalazlame dwa podobne tamaty ale nie zostaly one rozwiazane...
Mimo rzeczywistej temperatury ~90stopni wskaznik pokazuje po nagrzaniu ~80stopni... Wentylator zalacza sie tak jak powinien (z tym ze wskazowka jest na nieco ponad 80 stopniach). Czujnik w chlodnicy jest nowy...
Dodam, ze problem pojawil sie po wymianie czujnika temperatury tego przy bloku silnika... Poprzedni byl uszkodzony i nie zalaczal "ssania" a co za tym idzie zastane auto nie odpalalo bez dodania gazu a zimne swirowalo z obrotami na biegu jalowym... Problem sie rozwiazal ale powstal nowy ze wskazaniem...
Jak temu zaradzic? Ten nowy czujnik mimo, ze rozwiazal problem to nie jest do konca ok? A moze da sie jakos wyregulowac wskaznik temp? Dzis rozlozylem zegary zeby to sprawdzic i srednio widze tam takie mozliwosci... Nawet przelozenie wskazowki nie wchodzi w gre poniewaz naklada sie na szpilke tylko w jednym polozeniu (licznik motometer)...
Czy podmianka samego wskaznika z innych zegarow cos zmieni?
Czy mozna wlozyc wskaznik VDO do licznika motometer?
- Paweł Marek
- V.I.P.
No bo tą są dwa czujniki w jednym, od ssania jeden od wskazowki drugi. Normy dla tego od ssania są podobne zawsze, a norm do tego od wskazowki jak dotąd nie znalazłem. Mierzylem tylko na swoim i wynik jest taki że te normy są ok 2x mniejsze niż do ssania.drill, Jeśli znalazłeś normy do wskazówki to podaj linka proszę sam jestem ciekaw.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jeśli kupiłeś czujnik nie oryginalny tak jak ja to niema sie co dziwić. Miałem ten sam problem z odpalaniem i też wymieniłem czujnik ale mój zawyża o 20 stopni
Można kupić oryginał za około 75 zł lub żyć z tym i dodawać sobie 10 stopni w Twoim przypadku
Można kupić oryginał za około 75 zł lub żyć z tym i dodawać sobie 10 stopni w Twoim przypadku
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Tak jak napisał kolega najlepiej kupić oryginał bo znaleźć dobry zamiennik graniczy z cudem, wiem bo sam to przerabiałem.mdamian86 pisze:Jeśli kupiłeś czujnik nie oryginalny tak jak ja to niema sie co dziwić. Miałem ten sam problem z odpalaniem i też wymieniłem czujnik ale mój zawyża o 20 stopni
Oceń mojego Golfa:
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=64620&postdays=0&postorder=asc&start=15
http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=64620&postdays=0&postorder=asc&start=15