[mk3] Wyciek oleju spod uszczelki pod głowicą - dlaczego?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] Wyciek oleju spod uszczelki pod głowicą - dlaczego?
Witam!
Zamierzam kupić mkIII z silnikiem ABS, ale jest wyciek oleju spod głowicy, olej nie dostaje się do płynu ani płyn do oleju (olej i płyn jest czysty), nie ma też gazowania w zbiorniku wyrównawczym. Prosze o radę czy trzeba wymieniać tą uszczelkę czy mozna jescze trochę pojeździć?? Moze wystarczy tylko dociągnąć głowicę?? No i co mogło spowodować uszkodzenie uszczelki, a może ten typ tak ma że wywala po jakims czasie uszczelkę??
Zamierzam kupić mkIII z silnikiem ABS, ale jest wyciek oleju spod głowicy, olej nie dostaje się do płynu ani płyn do oleju (olej i płyn jest czysty), nie ma też gazowania w zbiorniku wyrównawczym. Prosze o radę czy trzeba wymieniać tą uszczelkę czy mozna jescze trochę pojeździć?? Moze wystarczy tylko dociągnąć głowicę?? No i co mogło spowodować uszkodzenie uszczelki, a może ten typ tak ma że wywala po jakims czasie uszczelkę??
Mk2 1.6D + Mk 3 1.9 TD
Mk2 1.6D + Mk 3 1.9 TD
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
tak to normalna sprawa w golfa ja mam 1,4 i tez tak mam, tyle ze to nie uszczelka pod głowica tylko simmering na wałku rozrządu cieknie i wygłada to tak jakby uszczelka głowice ciekła, oj panowie nic sie nie znace na mechanice , wstyd i hańba i autka do mecha wozicie a to takie banalne rzeczy przecie są , pozdro dla golfiarzy
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
- tomek26106
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam tak samo mam MK3 1.4 i zaczelo mi ubywac oleju i sa niezle plamy hehe...i tak samo mysle ze to nie glowica tylko simmering bo w zbiorniczku jest ok nic nie burzy sie.Sylvo23 pisze:tak to normalna sprawa w golfa ja mam 1,4 i tez tak mam, tyle ze to nie uszczelka pod głowica tylko simmering na wałku rozrządu cieknie i wygłada to tak jakby uszczelka głowice ciekła, oj panowie nic sie nie znace na mechanice , wstyd i hańba i autka do mecha wozicie a to takie banalne rzeczy przecie są , pozdro dla golfiarzy
wyciek oleju z pod głowicy
Witam,mam problem ponieważ zauważyłem w moim golfie wyciek oleju z pod głowicy i nie wie jak długo tak jeszcze pociągnie ,zrobiłem już około 2000 km i ubyło około 0,5 l oleju a nie mam możliwości wymiany teraz tej uszczelki...
no dzięki ,tyle to i ja wiem ale może ktoś wiec coś więcej na ten temat ? chodzi mi o to czy np.ten wyciekający olej nie przedostanie się do płynu chłodniczego i na odwrót bo wtedy będzie kicha...
Ostatnio zmieniony pt gru 11, 2009 23:49 przez tuborg, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.
tyle wiem że nie da się przewidzieć miłem jettę pociła się cały czas na środku spod uszczelki głowicy, jetta ta jeździ dalej w rodzinie poci sie tak samo i nic poza tym sie nie dzieje a ma już koło 500 tysięcy (1.. Moje Vento ma 320 tysięcy i poci sie identycznie w tym samym miejscu odkąd je mam czy 140 tysięcy.tuborg pisze:ale może ktoś wiec coś więcej na ten temat ?
Ja uważam że spokojnie możesz to olać i czekać na coś poważniejszego z wymianą uszczelki, chyba że leje się tak bardzo że się silnik zaślimaczył cuchnie olejem i kapie pod siebie.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
to dzięki wielkie za radę,oby tak było nie mam możliwości teraz wymiany tej uszczelki a myślę że to już pora bo licznik przekroczył już sporo ponad 300000 i dlatego tak się dzieje,nie ma więc co się dziwić...pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob gru 12, 2009 18:48 przez tuborg, łącznie zmieniany 1 raz.