tylne zawieszenie

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

grand12345678
Nowicjusz
Nowicjusz

tylne zawieszenie

Post autor: grand12345678 » wt paź 30, 2007 14:15

Mam taki problem ze mam golfika 1.8 abs z obniżonym zawieszeniem.Zprzodu czerwone sprężyny i zółte amortyzatory sportowe i nawet nieżle się to spisuje.Gorzej z tyłem też są czerwone sprężyny ale amortyzatory jakieś czarne nie wiem jakie jest nisko tył sie ugina tylko trochę jest potwornie twardy.Jakie amortyzatory i sprężyny mam założyć aby było nieco wyżej i zeby nie było tak twardo,Orginalne to chyba nie pasuje bo mprzód obniżony.proszę o sugestie i jakie poszukać

marecki_vitor
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marecki_vitor » wt paź 30, 2007 15:02

hmmm zapewne tył juz ci siedzi na odbojach:/ a to kiepska wiadomosc . Mozesz podniesc troche był gumami , albo kupic żółte amorki takie jak masz na przodzie . Pozdroooo

Kwiatoshi
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kwiatoshi » wt paź 30, 2007 15:20

Albo jest tak jak u mojego kumpla... Tył siedzi na odbojach, ale nie na tych oryginalnych żółtych z pianki tylko na tych czarnych gumowych które są strasznie twarde. Sprawdź jakie masz odboje jeśli te czarne gumowe to wystarczy je skrócić ale zmienić na te żółte piankowe :bigok:

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2315410#2315410

marecki_vitor
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marecki_vitor » wt paź 30, 2007 15:49

POlecam jednak zmienic na zółte amorki , bedzie o niebo lepiej . Pozdrooo

Kwiatoshi
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kwiatoshi » wt paź 30, 2007 16:35

powiedzcie mi jakie znaczenie ma kolor amortyzatorów?? Wystarczy pomalować amory na czerwono i one sie od tego automatycznie utwardzają?? i pewnie sie jeszcze skrócą :chytry: ?? chyba muszę tak zrobić u siebie...

http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2315410#2315410

Awatar użytkownika
TheBiSHoP
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: TheBiSHoP » wt paź 30, 2007 17:04

Kwiatoshi pisze:powiedzcie mi jakie znaczenie ma kolor amortyzatorów?? Wystarczy pomalować amory na czerwono i one sie od tego automatycznie utwardzają?? i pewnie sie jeszcze skrócą :chytry: ?? chyba muszę tak zrobić u siebie...
o to samo chciałem zapytać =]]]

Kolor nie ma nic do rzeczy kiedys kupiłem sprężyny i jedne były czerwone a drugie niebieskie a były z jednego kompletu. Różni producenci malują swoje wyroby tak jak im się podoba albo jakie jest aktualne zapotrzebowanie na rynku. Jest to tylko efekt wizualny możesz sobie dobrać kolor pod kolor lakieru felg lub czego tam chchesz. To samo tyczy się amorów

Obrazek Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”