problemy z zimnym silnikem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problemy z zimnym silnikem
Golf III 1.8 AAM benzyna /gaz.Opisze problemy :
Zaczelo sie od tego ,ze na zimnym silniku chodzil jak by na 3 cylindrach ,rzucalo niemal calym autem.Wymienilem kalble na sprawne,wyczyscilem masy.Obecnie odpala na zimnym jesli przytrzymam noge na pedale gazu/latwiej na LPG nic na benzynie/.Po uruchomieniu silnik pracuje nie rowno i glosno niemal jak traktor,brak rownej pracy/ciezko to opisac/Gdy rusze moc nie jest taka jak powinna ,auto ciezko reaguje na pedal gdy ruszam i jade pierwsze metry.Gdy przejade odcinek ok.1-2km autem szarpnie delikatnie kilka razy jak by ktos zlapal za tylni zderzak.Po tych szarpniech ruszy sie wskazowka temperatury wody i wszystko jak reka odjol.Na cieplym silniku odpala i pracuje silnik jak powinien,objawy powracaja po wystygnieciu.Wydaje mi sie iz pewien wplyw na prace silnika po odpalenia na zimnym ma temperatra otoczenia,ale nie jestem pewien na 100%.Wymienilem kable zaplonowe,swiece wymieniane latem,aparat sprawny.Prosze o rade co z tym robic.
Zaczelo sie od tego ,ze na zimnym silniku chodzil jak by na 3 cylindrach ,rzucalo niemal calym autem.Wymienilem kalble na sprawne,wyczyscilem masy.Obecnie odpala na zimnym jesli przytrzymam noge na pedale gazu/latwiej na LPG nic na benzynie/.Po uruchomieniu silnik pracuje nie rowno i glosno niemal jak traktor,brak rownej pracy/ciezko to opisac/Gdy rusze moc nie jest taka jak powinna ,auto ciezko reaguje na pedal gdy ruszam i jade pierwsze metry.Gdy przejade odcinek ok.1-2km autem szarpnie delikatnie kilka razy jak by ktos zlapal za tylni zderzak.Po tych szarpniech ruszy sie wskazowka temperatury wody i wszystko jak reka odjol.Na cieplym silniku odpala i pracuje silnik jak powinien,objawy powracaja po wystygnieciu.Wydaje mi sie iz pewien wplyw na prace silnika po odpalenia na zimnym ma temperatra otoczenia,ale nie jestem pewien na 100%.Wymienilem kable zaplonowe,swiece wymieniane latem,aparat sprawny.Prosze o rade co z tym robic.
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Siemka mam taki sam problem. Ten sam silnik ten sam rok. Po odpaleniu silnika z rana przy niskiej temperaturze, silnikiem rzuca głośno chodzi o obroty skaczą o ok 100 obr/min. Problem w tym że to troche ustaje gdy silnik sie rogrzeje, poźniej jest taka samo tylko w mniejszym stopniu . Nie mam pojęcia co to może być :/. Pozdro
Panowie to nic nie da ten sam silnik ten sam problem ale za to wymieniony czujnik temp. za 70 zł. konkretny i to samo jak dojdziecie o co chodzi to dajcie znać ja jestem na etapie tego iż przyczyną jest za bogata mieszanka tylko co jest powodem???????
[ Dodano: 30 Paź 2007 19:36 ]
Jeszcze dodam że mój gazu na oczy nie widział
[ Dodano: 30 Paź 2007 19:36 ]
Jeszcze dodam że mój gazu na oczy nie widział
-
- Użytkownik
- Kontakt:
panzerule, tak dokładnie to jest to co na foto... ja dałem 30pln za podróbę. a sprawdziłem to tak ze odpiolem po prostu wtyczkę od czujnika i wszystko sie uspokoiło. ale to be radze kupić oryginał, bo ja już żałuje ze chciałem oszczędzić (po 3 miesacach problem po woli wraca)
koksik-84, a zobacz czy z komputerem sie coś nie dzieje... może jest uszkodzony
koksik-84, a zobacz czy z komputerem sie coś nie dzieje... może jest uszkodzony
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2315410#2315410
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
I nie polaczy sie bo niby złacze jest ale brakuje lini K pozostają kody błyskowe!koksik-84 pisze:VAG nie łączy sie ze sterownikiem a napięcie na gniżdzie jest
Ostatnio zmieniony wt paź 30, 2007 22:46 przez raf1al, łącznie zmieniany 1 raz.