Czujnik temperatury cieczy.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
Czujnik temperatury cieczy.
Witam wszystkich.
Mam taki problem, że pomimo rozgrzanego silnika wskazówka czujnika temperatury cieczy mi się prawie nie podnosi nawet przy rozgrzanym silniku. Więc chciałbym spytać gdzie pod maską znajduje się czujnik temperatury cieczy (może jakiegoś styku nie łapie) ?
Drugie pytanie, czy jeśli przy rozgrzanym silniku górna rura od chłodnicy jest ciepła, a dolna zimna, czy jest to w porządku.
Mam taki problem, że pomimo rozgrzanego silnika wskazówka czujnika temperatury cieczy mi się prawie nie podnosi nawet przy rozgrzanym silniku. Więc chciałbym spytać gdzie pod maską znajduje się czujnik temperatury cieczy (może jakiegoś styku nie łapie) ?
Drugie pytanie, czy jeśli przy rozgrzanym silniku górna rura od chłodnicy jest ciepła, a dolna zimna, czy jest to w porządku.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.
- marioo1986
- Nowicjusz
- Kontakt:
co do pierwszego pytania to nie wiem gdzie w mk2 jest ten czujnik.wiem gdzie w mk3 ale pewnie jest gdzie indziej.
a co do drugiego pytania.jezeli silnik jest rozgrzany dolna rura powinna byc ciepla bo to znaczy ze termostat otworzyl obieg i ciecz ma np 87 lub wiecej stopni.przy silniku rozgrzanym do temperatury roboczej dolna rura powinna byc ciepla
a co do drugiego pytania.jezeli silnik jest rozgrzany dolna rura powinna byc ciepla bo to znaczy ze termostat otworzyl obieg i ciecz ma np 87 lub wiecej stopni.przy silniku rozgrzanym do temperatury roboczej dolna rura powinna byc ciepla
- marioo1986
- Nowicjusz
- Kontakt:
Re: Czujnik temperatury cieczy.
wogóle na to nie licz, po prostu jest już jego koniec, wymieniaj na nowyBENITO pisze:czujnik temperatury cieczy (może jakiegoś styku nie łapie)
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
- BENITO
- Forum Master
- Kontakt:
Termostat wymieniony. Chłodzenie wróciło do normy. Z tym zwalonym czujnikiem jeszcze pojeżdżę. Ważne że ten od grzania świec działa prawidłowo. coraz bardziej podoba mi się ten diesel, na tym zwalonym termostacie zrobił 400km bez uszczerbku na zdrowiu.
Oczywiście punkciki zasłużonym, szacuneczek.
Oczywiście punkciki zasłużonym, szacuneczek.
Powrót do korzeni, GTD to jest to.