Wentylator nawiewu + tylna wycieraczka

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

n_o_w_y_
Nowicjusz
Nowicjusz

Wentylator nawiewu + tylna wycieraczka

Post autor: n_o_w_y_ » ndz paź 28, 2007 21:40

Witam
Mam taki problem z wentylatorem nawiewu działał na biegu 2 i 4 teraz nie działa na żadnym. Według porady zamieszczonej tutaj zdjąłem plastik od strony pasażera aby się dostać do wentylatora, znalazłem go wyjąłem z plastiku, zdjąłem łopatki ale nigdzie nie znalazłem bezpiecznika termicznego Gdzie on jest ???. A jest jeszcze jedna sprawa że jak wentylator działał na biegu 2 i 4 to regulacja prędkości biegów się delikatnie stopiła było jakieś zwarcie i po tym przestał działać wentylator. W jaki sposób dobrać się do silniczka wycieraczek z tyłu (jak go sprawdzić czy jest dobry nie spalony - zamiast śrub są nity) wycieraczka nie działa od momentu zakupu auta. Dzięki za pomoc

jarekwolijn
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: jarekwolijn » ndz paź 28, 2007 23:19

Co do wentylatora sprawdz wylacznik, czy jest na nim napiecie i czy na stykach jest dobry kontakt (od tego mogly sie wypalic i stopic troche pokretlo). A co do wycieraczki to sprawdz przewody miedzy klapa i karoseria (lubia tam pekac) i oczywiscie bezpiecznik. Nie wiem jak jest w MK3, ale w MK2 do wycieraczki dochodzily 3 przewody i trzeba sprawdzic czy pojawja sie na nich napiecie po wlaczeniu przelacznika.

n_o_w_y_
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: n_o_w_y_ » wt paź 30, 2007 23:16

jarekwolijn pisze:Co do wentylatora sprawdz wylacznik, czy jest na nim napiecie i czy na stykach jest dobry kontakt (od tego mogly sie wypalic i stopic troche pokretlo). A co do wycieraczki to sprawdz przewody miedzy klapa i karoseria (lubia tam pekac) i oczywiscie bezpiecznik. Nie wiem jak jest w MK3, ale w MK2 do wycieraczki dochodzily 3 przewody i trzeba sprawdzic czy pojawja sie na nich napiecie po wlaczeniu przelacznika.
Ok dzięki za info jak będę miał chwilę to zobaczę

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”