maglownica

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Nike
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

maglownica

Post autor: Nike » ndz paź 28, 2007 19:08

Witajcie.
Mam taki problem, iż po wymianie przekladni kierowniczej na nową niby u solidnego mechanika na lewoskręcie robię 2,5 obrotu kierownicą a na prawoskręcie tylko 1,5.
Ten gość twierdzi, że po zbierzności wszystko się ustawi ale cos nie chce mi się w to wierzyć. Co on mógł tam pochrzanić?? a druga sprawa to biło mi na kierownicy jak jechałem po dołkach, poprosiłem go o wymianę łącznika krzyżakowego a ten podobno tylko wcisnął głębiej kolumnę niby w ten krzyżak i skręcił. Owszem pukania zniknęły ale teraz by ukręcić kierownicą to trzeba Pudzianowskiego. Ten łącznik jest za to odpowiedzialny czy jeszcze coś innego schrzanił przy okazji??
Poradzcie coś!!! Oczywiście oprócz zmiany mechanika. :grin:

Wherever you are,
Wherever you go,

ALWAYS---VW......

Awatar użytkownika
norek111
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy

Re: maglownica

Post autor: norek111 » ndz paź 28, 2007 19:11

moim zdaniem zle zamontowana maglownica na drazkach kierowniczych
Ostatnio zmieniony ndz paź 28, 2007 19:12 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.

presario
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: presario » pn paź 29, 2007 12:32

hehe skad ja to znam, jeden "fachowiec" usatwiał mi zbierzność i kręcił całymi drążkami w celu jej ustawienia...efekt : nie mogłem do końca skręcać w jedną stronę ( mniej obrotów kierownicą) przyczyna: skręcona guma na drążku kierowniczym tak że weszła w środek ( chodzi mi o tą co jest przy maglownicy tam gdzie wchodzą do niej drążki ). Także.....wydaje mi się że u Ciebie jest to samo...wkręcił Ci gumy i wszystko ciężko chodzi..ale wjedź na kanał i sprawdź sobie osobiście, pozdr

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”