1,8 V5 Marzna jakies przewody, od czego to?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tommm86
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

1,8 V5 Marzna jakies przewody, od czego to?

Post autor: tommm86 » ndz paź 28, 2007 14:26

Witam mam golfa 1.8 v5, i zauwazylem ze po dluzszej jezdzie marna (pokrywaja sie szronem) jakies przeowdy, zaznaczylem gdzie biedgna na zdjeciu, kolorami zoltym i niebieskim, z tym ze tam gdzie jest niebieskie kolko znajduje sie jakis jakby zbiorniczek, z wystajaca rurka skierowana w gore, na koncu ktorej jest jakby jakas dysza, jakby odpowietrzenie... Mam w aucie gaz sekwencyjny i klimatronika, nie wiem od czego te przeowody moga byc, poza LPG i klima nic mi nie przychodzi do glowy, czy ktos ma takie cos w aucie, co moze byc tego powodem, bo wydaje mi sie ze to nie jest normalne zjawisko... pozdrawiam i czekam na odp i rady.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

marecki_vitor
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marecki_vitor » ndz paź 28, 2007 14:33

A działa ci gaz po przełączeniu jak sie pojawia szron ??

[ Dodano: 28 Paź 2007 13:35 ]
Aha i jesli mozesz zdejmij tą pokrywe z góry bedzie lepiej widac

Awatar użytkownika
tommm86
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tommm86 » ndz paź 28, 2007 14:55

Wszystko z gazem dziala ok, w starym oplu mialem taki szron jak nie bylo wody w chlodnicy, ale wtedy auto przestawalo jechac i gaslo, a tu wszystko jest ok caly czas chodzi tylko ze zmarzniete sa przeowdy i ten "odpowietrznik" co do fotki, jest ona przykladowa nie mam cyfrowki

marecki_vitor
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marecki_vitor » ndz paź 28, 2007 15:01

moze to byc od gazu , bedzie palił ale moze podmarzac jak pogrzewacz nie podgrzeje wystarczająco

Awatar użytkownika
tommm86
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tommm86 » ndz paź 28, 2007 15:10

bo klima to raczej nie co? bo na zadnych zdjeciach z allegro itd. nie widzialem takiego odpowietrzacza, wiec to chyba od gazu jest, a czy mozna tak jezdzic? czy mozliwe ze tak ma byc, czy mam sie z tym zglosic do serwisu?

marecki_vitor
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marecki_vitor » ndz paź 28, 2007 15:20

Tak nie powinno byc . To moze swiadczyc o marznieciu gazu . Mozesz tak jezdzic tylko jak ci zamarznie gaz to troszke poczekasz az odtaje . ;) mozesz jechac na regulacje gazu , ale ostrzegam moze to troche kosztowac . Pozdrawiam

[ Dodano: 28 Paź 2007 14:23 ]
Aha mam jeszcze pytanko . Masz na desce kontrolke silnika ??

Awatar użytkownika
tommm86
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tommm86 » ndz paź 28, 2007 15:27

tak kontrolke mam ale nie oswieca sie, wiec raczej bledow komp nie wykrywa, a co do gazu, to mam na gwarancji zalozony ok miesiac temu, wiec powinno by c za free:)

marecki_vitor
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marecki_vitor » ndz paź 28, 2007 15:31

Bez problemu jedz z tym do serwisu . Za friko ci zdiagnozują i wyregulują . Pozdrawiam

[ Dodano: 28 Paź 2007 14:33 ]
Swoją drogą oni sami powinni dac ci jakis czas na dostosowanie sie gazu do auta i powinni ci sprawdzac co miesiąć lub kwartał tak mi sie zdaje . Jak kupowalem akum to co miesiąc prze pół roku jezdziłem na diagnostyke . wiem ze to nei to samo ale tak jest .

greg

Post autor: greg » ndz paź 28, 2007 22:09

tommm86, w tym miejscu lecą przewody od klimy - jakbyś zerknął na nie to 2 węże wchodzą w metal na grodzi i patrząc po nich zobaczysz ze zakręcają koło lampy, jeden wchodzi do kompresora klimy a drugi do osuszacza klimy (taki walec obok chłodnicy)

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”