n75

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Dziadek54
Nowicjusz
Nowicjusz

n75

Post autor: Dziadek54 » ndz paź 28, 2007 10:53

czy ktoś może jednoznacznie mi odpowiedzieć co oznacza oznakowanie na zworze n75 tj.
1J0 906 627 D - chodzi mi o tą literkę "D" bo wymieniłem ten zawór jednak o tym oznaczeniu był nieosiągalny nawet w serwisie i dali mi zamiennik o symbolu 1k0 906 627 A -/na allegro widziałem ten zawór ale z literką "A" był też z literką "B"/ ale czuję ,że to już nie ten sam samochód co przed wymianą dodaję że turbina wyczyszczona.proszę o konkretną odpowiedź a nie na zasadzie "myślę ,że wiem"

Awatar użytkownika
ksionc
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: ksionc » ndz paź 28, 2007 13:34

poprostu niektore podzespoly sa wycofywane z produkcji a na ich miejsce sa wprowadzone czesci o innym numerze. nawet program serwisowy etka czasami podaje ze czesc została wycofana z produkcji i trzeba uzycz czesci o nr jakims tam jako czesci zamiennej. te literki to chyba zaleza od daty produkcji autka ale glowy nie dam. u mnie w mk4 z 98 r jest zawor o nr 1j0 906 627 A, a nr 1k0 906 627 A to odpowiednik mojego tyle ze z ibizy. chodzi o golfa z silnikiem asz? jezeli tak to moim zdaniem moze byc inna charatkerystyka tego zaworku co dostales wzgledem oryginalu.

Mody mode on in one point najn ti di aj endzajn

Awatar użytkownika
pszczyna
VWGolf.pl Killer
VWGolf.pl Killer
Kontakt:

Post autor: pszczyna » ndz paź 28, 2007 13:56

Ja kupując zawór EGR miałem do dyspozycji końcówki literowe D,F ,G,J a rużniły się tylko gnazdem wtyczki [pionowo,z boku lub z dołu]

Dziadek54
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Dziadek54 » pn paź 29, 2007 09:39

pszczyna pisze:Ja kupując zawór EGR miałem do dyspozycji końcówki literowe D,F ,G,J a rużniły się tylko gnazdem wtyczki [pionowo,z boku lub z dołu]
ogladając zawór o końcówce literowej "a" nie ma różnicy we wtyczce jak pisałem zamontowałem o końcówce literowej "a "i jest takie samo gniazdo jak w tym starym o koncówce "d" :crazy:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”