Wymiana nawiewu manualnego na elektroniczny

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
rakczek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Wymiana nawiewu manualnego na elektroniczny

Post autor: rakczek » sob paź 27, 2007 23:15

Witam nie posiadam kliy w swolim aucie. Mam normalny nawiew na ciegla i pokretla.

Chcialbym to wszystko przerobic na elekroniczna a'la Climatronic.
Chlodzic nie bedzie ale skoro czujniki utrzymuja dana temp to powinno to dzialac..

Posiadam:
panel
kable z czujnikami temperatury
sterowniki (silniczki) do zmiany polozenia nawiewu.

Czy w ogole to jest mozliwie i co jeszcze ew potrzebuje??

Bede bardzo wdzieczny za wszelki porady.

Ps. Po co wymieniac nawiew na elektoniczny skoro i tak nie mam klimy?? Bo chce !! :))

greg

Post autor: greg » ndz paź 28, 2007 13:17

rakczek, chcesz żeby działało tylko jako ogrzewanie? to nic prostszego jak - wyjmujesz nagrzewnicę - wkładasz nagrzewnice klimya dokładniej nagrzewnicę klimatronika (musisz taka bo tam masz wszystkie potrzebne silniczki i czujniki) - najprościej tak bo koszt ok 300zł (ja kupiłem jeszcze taniej) - ważne żeby z wiązką przy nagrzewnicy oraz wiązką łączącą do panelu klimy. Wkładasz to + podpinasz panel klimy, przecinasz kable zasilania co szły do nagrzewnicy (ja nie przeciąłem tj nie odciąłem, wtyczki tylko dopiąłem), puszczasz kabel do czujnika temperatury zewnętrznej i wpinasz ten czujnik. Podpinasz aku i cieszysz się elektroniczną regulacja temperatury. Fajnie by było jakbyś przy okazji wsadził czujnik nasłonecznienia.

[ Dodano: Nie Paź 28, 2007 12:20 pm ]
a tak wogóle to weź no sobie gg zainstaluj - szybszy kontakt i przepływ informacji.
Ostatnio zmieniony ndz paź 28, 2007 13:19 przez greg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rakczek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: rakczek » ndz paź 28, 2007 22:43

Wydlubalem jak naraznie sam panel z kablami i silniczkami do regulacji...
Hmm myslalem ze wystarczy to.

Na kablu sa wszystkie czujniki.

A nagrzewnica moja wydaje mi sie ze ma zaslepki na czujniki i przykrecenie regulatorow od klapek, wiec chyba nie mam sensu calej wymieniac??

Sam juz skolowalem sie

PS obiecuje gadu zainstaluje

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”