Jarząca się kontrolka ciśnienia oleju pomocy !!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Witam ponownie dziękuję za zainteresowanie tematem .Dziśiaj byłem u mechanika ale nie mogłem sprawdzić ćiśnienia oleju bo nie miał do tego odpowiedniego przyżądu zaproponował mi dolać do śilnika specyfiku o nazwie doctor czy coś takiego co miało by troche poprawić parametry oleju . Pozatym zauważyłem minimalny wzrost oleju na bagnećiei ubytek płynu chłodzącego z chłodnicy i dymienie na biało z tłumika przy niskej temperatuże na zewnątrz .Mechanik mi powiedział żebym kontrolował olej i płyn w chłobnicy jej ewentualny ubytek wskazuje najprawdopodobniej na uszkodzoną uszczelke pod głowicą.Czy mechanik miał racje !!!.
PozdraVWiam
PozdraVWiam
[b]Szerokości i przyczepności ,a teraz czas na motocykl[/b]
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Armal, niech sie mechanik *#cenzura#* w łeb a nie bedzie Ci doktora lał!
te objawy wskazuja na padnieta uszczelke jak mowszi ze oleju przybyło,i płynu ubywa.
Co do tego dymku z rury to go powachaj co poczujesz , czy bedzie to slodki zapach oleju czy para wodna, a jak para wodna to wiem ze to mze troszke nie mniam mniam , ale wez palcem i zobqacz co o sie skrapla w wydechu, czy to bedzie takie sliskie klejace i najwazniejszy test czy to jest słodkie
mam do Ciebie prosbe nie klikaj w przypadku jakbym Ci pomogł bo mnie sie bardzo podpba 69 i tam ma zostac
te objawy wskazuja na padnieta uszczelke jak mowszi ze oleju przybyło,i płynu ubywa.
Co do tego dymku z rury to go powachaj co poczujesz , czy bedzie to slodki zapach oleju czy para wodna, a jak para wodna to wiem ze to mze troszke nie mniam mniam , ale wez palcem i zobqacz co o sie skrapla w wydechu, czy to bedzie takie sliskie klejace i najwazniejszy test czy to jest słodkie
mam do Ciebie prosbe nie klikaj w przypadku jakbym Ci pomogł bo mnie sie bardzo podpba 69 i tam ma zostac
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
-
- Użytkownik
- Kontakt:
haha smiech na sali , lezem i kwiczem , dobrego masz mechaniora wiesz skoro kaze ci doctora dodawac po tym zabiegu napewno bedzie ci potrzebny doctor ,ale po to tylko zeby wykonac reanimacje twojego motoru . Daj do wymiany uszczelke i nie załuj kasy (nie u tego DOCTORA który kazał wlać ci te gów**) i bedzie po kłopocie . Pozdroooo
Ostatnio zmieniony sob paź 27, 2007 20:08 przez marecki_vitor, łącznie zmieniany 1 raz.
maślanka zbiera sie jak pod korkiem jak jezdzisz krótkie odcinku na nie dogrznym silnku ( w swoim byłym golfie też tak miałem), ale jeśli płynu faktycznie ubywa, a oleju przybywa to na 100% uszczelka pod głowicą. Nie baw sie w żadne doktory tylko wymiana!Armal pisze:GTI KR pisze:a jesli jest maslanka w misce to rzeczywiscie uszczelka. pozdro
A tak właśnie jest pod korkiem zbiera mi się tzw majonez.
jeszcze raz wielkie dzięki .punkty rozdane.
PozdraVWiam.
Witam problem został już zażegnany w autku .Mechanik wymienił mi uszczelke pod głowicą uszczelniacze i popychacze zaworowe i zplanował mi głowice , najgorsze jest to że zawołał za to 862 zł
Koszty :
-planowanie głowicy 320 zł.
-części 292 zł ( olej mobil 10W/40 płyn do chłodnicy , popychacze , uszczelniacze i uszczelka pod głowice )
- robocizna 250 zł.
mam wrażenie że gościo chce mnie naćiągnąc jakie jest wasze zdanie najlepsze jest to że zapłaciłem mu połowe i mam go w garści gdyż dał mi pokwitowanie za całą sume .Ile powinienem zapłaćić za taką naprawe . Za okazaną pomoc wielkie dzięki.
PozdraVWiam
Koszty :
-planowanie głowicy 320 zł.
-części 292 zł ( olej mobil 10W/40 płyn do chłodnicy , popychacze , uszczelniacze i uszczelka pod głowice )
- robocizna 250 zł.
mam wrażenie że gościo chce mnie naćiągnąc jakie jest wasze zdanie najlepsze jest to że zapłaciłem mu połowe i mam go w garści gdyż dał mi pokwitowanie za całą sume .Ile powinienem zapłaćić za taką naprawe . Za okazaną pomoc wielkie dzięki.
PozdraVWiam
[b]Szerokości i przyczepności ,a teraz czas na motocykl[/b]