wymiana klocków tył
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- woytasss_81
- Mały gagatek

- Kontakt:
wymiana klocków tył
Witam, mam taki problem, chciałem wymienic klocki hamulcowe z tyłu. Po załozeniu nowych klockow zacisk nie moze objąc klockow i tarczy, poniewaz tłoczek w zacisku nie moze sie schowac. Próbowałem "na siłe" ale nic z tego, moze ten tłoczek sie wkreca?
Prosze o pomoc. Pozdrawiam.
Prosze o pomoc. Pozdrawiam.
-
marecki_vitor
- Użytkownik

- Kontakt:
- woytasss_81
- Mały gagatek

- Kontakt:
-
marecki_vitor
- Użytkownik

- Kontakt:
- woytasss_81
- Mały gagatek

- Kontakt:
-
marecki_vitor
- Użytkownik

- Kontakt:
CO??????marecki_vitor pisze:Nie nie nic podobnego , wkreca sie tylko w MK4 i moze nowszysch tez . Tylko go wciskasz do konca . Moze jest zapieczony ?? albo kupiles zle klocki . Masz VENTYLE ??
nie wprowadzaj kolegi w błąd bo sobie zaciski poniszczy jak będzie na siłe próbował.
Oczywiście że tylne tłoczki się WKRĘCA, są specjalne przyrządy ale można też poradzić sobie bez nich, np kluczem (28 lub 32 chyba) i naciskając wkręcać.
-
marecki_vitor
- Użytkownik

- Kontakt:
na stronie 145 w instrukcji obslugi i napraw jest napisane "oczyscic gniazda wkładek ciernych w zacisku i PRZESUNĄĆ tłok do wnętrza cylindra..." jakby nie było tak jest napisane . Pozdroooo
Ostatnio zmieniony sob paź 27, 2007 18:02 przez marecki_vitor, łącznie zmieniany 2 razy.
panie marecki tłoczek z tylu sie wkręca i tyle nie wiem jaka to ksiązka ale widocznie w niej bzdury piszą. Ja też mam mk2 i u mnie sie wkreca zarówno jak w mk3 kumpla.
Tez sie meczylem z wcisnieciem go ale poprostu sie nie da. Potem go rozebralem i okazalo sie ze sie wkręca. Przednie sie wciska. Moze w ksiązce jest mowa o przodzie.
trzeba zlapac go kleszczami i krecic w prawo i powinno pójść szybko
Tez sie meczylem z wcisnieciem go ale poprostu sie nie da. Potem go rozebralem i okazalo sie ze sie wkręca. Przednie sie wciska. Moze w ksiązce jest mowa o przodzie.
trzeba zlapac go kleszczami i krecic w prawo i powinno pójść szybko
BB (borówka, bandit ...)
-
marecki_vitor
- Użytkownik

- Kontakt:
-
marecki_vitor
- Użytkownik

- Kontakt: