Czy ktos przerabial interface VAG albo w inny sposob

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

xisio
Ma gadane
Ma gadane

Czy ktos przerabial interface VAG albo w inny sposob

Post autor: xisio » czw paź 25, 2007 14:29

Pomyslalem ze skoro podpinaja sie zlodzieje do gniazda w celu rozkodowania imobilajzera to mozna by bylo je wyciac i zastapac jakims malo popularnym gniazdem, w moim interface sa w sumie tylko 4 wtyczki by moc przetestowac samochod, nie wiem ile kabelkow uzywa serwis i ile jest podpiete ale moj pomysl to wyciac gniazdo i zrobic wlasne jakies z przejsciowka na orginalne? jak myslicie na ile to jest utrudnienie dla zlodzieja?

Obrazek

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » czw paź 25, 2007 18:06

sa 4 piny
jednego nie ma na tym rysunku L-line
jest na dole obok +12V
Wszystkie 4 sa uzywane do diagnostyki
O tym jeszcze nie slyszalem zeby tak zlodzieje robili.
Zamontyj sobie immo wlasnej roboty i to bedzie moim zdaniem pewniejsze.
Kostke masz nad przelacznikami przy kierownicy czy w zaslepce obok wlacznika do ogrzewanej tylnej szyby bo z tego co pamietam to nad kierownica jest taka jak na rys a w zaslepce w konsoli sa 2 kostki dwupinowe

xisio
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: xisio » pt paź 26, 2007 00:45

hmmm mam golfa IV mam kostke w konsoli na dole, w jaki sposob zlodzieje rozkodowuja w takim razie firmowe imobilajzery ?

valerio
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: valerio » pt paź 26, 2007 07:22

w sposób prostszy niż przypuszczasz, a w jaki sposób cofa się licznik lub dorabia kluczyki.. załóż swoje zabezpieczenie jak chcesz czuć się bezpiecznie lub ubezpiecz autko bo na złodzieja co ma chetnego na twoje mk4 nie ma rady

valerio

agrala
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: agrala » pt paź 26, 2007 11:15

zawsze zlodziej moze podpiac swoj ECU i nic ci po fabrycznym immobilajzerze

xisio
Ma gadane
Ma gadane

Post autor: xisio » pt paź 26, 2007 14:44

hmm... jest ubezpieczony ale pewnie jest najładniejszym mk4 w Irlandii a przynajmniej najczystszym, wymieniłem sporo plastyków w srodku i szkoda by bylo by mi sie z nim rozstawac, a tutejsi spece od alarmow za antynapad licza sobie 380euro i samochod chca na dwa dni by im odstawić i tak sam kombinuje.

A zakladal ktos samemu zabezpieczenie na skrzynie bearlock? trudno? wiem ze w wiekszosci przypadków psu na bude bedzie bo wygna odpowiednio ale moze na irlandzkiego zlodzieja wystarczy... ?

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”