Czy ktos przerabial interface VAG albo w inny sposob
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Czy ktos przerabial interface VAG albo w inny sposob
Pomyslalem ze skoro podpinaja sie zlodzieje do gniazda w celu rozkodowania imobilajzera to mozna by bylo je wyciac i zastapac jakims malo popularnym gniazdem, w moim interface sa w sumie tylko 4 wtyczki by moc przetestowac samochod, nie wiem ile kabelkow uzywa serwis i ile jest podpiete ale moj pomysl to wyciac gniazdo i zrobic wlasne jakies z przejsciowka na orginalne? jak myslicie na ile to jest utrudnienie dla zlodzieja?

-
agrala
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
sa 4 piny
jednego nie ma na tym rysunku L-line
jest na dole obok +12V
Wszystkie 4 sa uzywane do diagnostyki
O tym jeszcze nie slyszalem zeby tak zlodzieje robili.
Zamontyj sobie immo wlasnej roboty i to bedzie moim zdaniem pewniejsze.
Kostke masz nad przelacznikami przy kierownicy czy w zaslepce obok wlacznika do ogrzewanej tylnej szyby bo z tego co pamietam to nad kierownica jest taka jak na rys a w zaslepce w konsoli sa 2 kostki dwupinowe
jednego nie ma na tym rysunku L-line
jest na dole obok +12V
Wszystkie 4 sa uzywane do diagnostyki
O tym jeszcze nie slyszalem zeby tak zlodzieje robili.
Zamontyj sobie immo wlasnej roboty i to bedzie moim zdaniem pewniejsze.
Kostke masz nad przelacznikami przy kierownicy czy w zaslepce obok wlacznika do ogrzewanej tylnej szyby bo z tego co pamietam to nad kierownica jest taka jak na rys a w zaslepce w konsoli sa 2 kostki dwupinowe
hmm... jest ubezpieczony ale pewnie jest najładniejszym mk4 w Irlandii a przynajmniej najczystszym, wymieniłem sporo plastyków w srodku i szkoda by bylo by mi sie z nim rozstawac, a tutejsi spece od alarmow za antynapad licza sobie 380euro i samochod chca na dwa dni by im odstawić i tak sam kombinuje.
A zakladal ktos samemu zabezpieczenie na skrzynie bearlock? trudno? wiem ze w wiekszosci przypadków psu na bude bedzie bo wygna odpowiednio ale moze na irlandzkiego zlodzieja wystarczy... ?
A zakladal ktos samemu zabezpieczenie na skrzynie bearlock? trudno? wiem ze w wiekszosci przypadków psu na bude bedzie bo wygna odpowiednio ale moze na irlandzkiego zlodzieja wystarczy... ?