Witam wszystkich,
Jestem szczesliwym posiadaczem Golfa III 1.9TD CL i Passata B4 1.9TDI CL.
Mam pare pytan:
1. Golfa posiadam od 5 lat gdy przebieg mial ok 23tys (sprowadzamy z niemiec), teraz ma ponad 150tys. Nie powiem bo zostalo do niego wpakowane tyle kasy ze teraz moglbym sobie za to pozwolic na zakup podobnego rocznika Serwisowalem go tylko u jednego mechanika. Ostatnio byla w nim robiona skrzynia i sprzeglo. Skrzynia chodzi tak jakby ktos do niej miod wlał a nie olej. Chodzi mułowato. Da sie cos z tym zrobic?
2. C.D. Golfa: chyba cos mu sie stalo z przegłubem (tak sie domyslam) poniewaz gdy zmieniam biegi to autem mi tak 2 razy delikatnie szarpnie. Nie szarpie tylko wtedy gdy zmieniam biegi na niskich obrotach i powolutku puszczam sprzeglo. Wiecie moze co z tym fantem zrobic?
3. C.D. Golfa: Poszukuje dobrego mechanika w krakowie ktory zajmuje sie VW i robi to bardzo solidnie i w miare tanio. Nie dam sobie juz tak auta skrzywdzic jak do tej pory.
4. Golf ma o wiele lepsze kopyto niz Passat. Moze dlatego ze ma lepsza sprezarke, ale zastanawia mnie fakt taki ze Golf pojdzie 185km/h i obrotomierz jest na czerwonym polu, a z Passata wydusze co najwyzej 175km/h z lekkiej gorki a wskazowce obrotomierza jeszcze troche brakuje by wejsc na czerwone pole. Golf ma na zegarze 200km/h a Passat 220km/h.
5. W Passacie (zakupiony w sierpniu tamtego roku; przebieg 160tys) od jakiegos czasu gdy obrotomierz wchodzi rowno na 2000 obrotow slysze buczenie z pod maski. Dzieje sie to tylko i wylacznie przy 2000 obrotach a potem wszystko jest ok. Zastanawiam sie co sie stalo, a przy okazji jest to denerwujace.
Narazie chyba mam tyle pytan. Prosilbym o udzielenie odpowiedzi.
Pozdrawiam,
Grzegorz
[MK3 B4] pare pytań
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Michael G60
- Forum Master
- Kontakt: