Czy mechanik mówi prawdę?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Czy mechanik mówi prawdę?
Wczoraj kupiłem Lupo i dopiero dzisiaj zauważyłem, że nie działa podświetlenie liczników. Wróciłem więc do gościa który również naprawia auta z prośbą o usunięcie feleru. Facet powiedział że jest to wina softu w komputerze i muszę mu w zwiazku z tym zozstawić auto na trzy dni. Na razie sie nie zgodziłem bo wydaje mi sie to trochę dziwne i postanowiłem zapytać prawdziwych fachowców co niniejszym czynię.
-
- Ma gadane
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Mi sie wydaje że bardzo dobrze zrobiłeś bo jakbyś mu zostawił auto na 3 dni z taką pierdołą to pewno skasowałby cię nieźle i na dodatek nawymyślał ile to czasu zajęło spr.bezpieczniki tak jak koledzy piszą żarówki się wszystkie w tym samym czasie nie przepalają.Fighter1955 pisze:Na razie sie nie zgodziłem bo wydaje mi sie to trochę dziwne i postanowiłem zapytać prawdziwych fachowców co niniejszym czynię.
Było MK II GTI jest A6 quattro TDI
no i czekam z utęsknieniem kto założy tu wrescie liste takich warsztatów
co to w zalozeniu maja oskubac klienta ,
no zeby omijac z daleka ...
to podobnie jak z naprawą sprzetu rtv
jak zaniesiesz tv wartosci 200 zł to za naprawe zaplacisz 50-100
a jak przyniesiesz o wartosci 2000 to musisz zabulic od 200-300>
chodzby tu i tu wymienili ci tylko tranzystor za 2 zł
szkoda gadac
co to w zalozeniu maja oskubac klienta ,
no zeby omijac z daleka ...
to podobnie jak z naprawą sprzetu rtv
jak zaniesiesz tv wartosci 200 zł to za naprawe zaplacisz 50-100
a jak przyniesiesz o wartosci 2000 to musisz zabulic od 200-300>
chodzby tu i tu wymienili ci tylko tranzystor za 2 zł
szkoda gadac
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Z tymi żarówkami to jest tak, szczególnie przy tych małej mocy, że potrafią się przepalać razem, lub, gdy wymienisz jedną, przepala się druga, znajdująca się w tym samym obwodzie. Często jest też tak, że wystarczy np. odłączyć liczniki od kostki i podłączyć je ponownie i już żarówki są przepalone - trzy razy tak miałem, w różnych samochodach - dwa razy w moim golfiku (najpierw podświetlenie panelu ogrzewania, potem licznik) i w slużbowej Felicji. Poza tym podobne cyrki odchodzą czasami z postojówkami - przepali Ci się jedna, wymieniasz, a za chwilę przeplala się Tobie druga - też to przerabiałem - u siebie i u znajomego, w różnych samochodach. Dokładnej przyczyny tego zjawiska nie znam.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
Wyciągnij licznik włącz światła i sprawdź napięcie czy się pojawia. przeważnie kolor kabla to : niebiesko - biały - przynajmniej w Golfach ale myślę że w Lupo nie odbiegli z kolorami za daleko
A powiązania z kompem to na pewno nie ma 

German Car - German Style ;-)
Gofer: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=153467 Zapraszam
[img]http://img14.imageshack.us/img14/5457/ostry.jpg[/img]
Gofer: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=153467 Zapraszam
[img]http://img14.imageshack.us/img14/5457/ostry.jpg[/img]
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
W golfach mkII jest to przewód niebiesko-szary.VW Maniak pisze:przeważnie kolor kabla to : niebiesko - biały - przynajmniej w Golfach
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- swapy silników;
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam ponownie. Niestety nikt nie był w stanie mi pomóc. Byłem u różnych elektryków samochodowych i kicha. Co prawda mogłem skorzystać zserwisu autoryzowanego ale chwilowo cierpię na niedobór gotówki a tam jest b. drogo. Zdemontowałem wskaźniki, prąd dochodzi a ledy nie świecą. Świecą wszystkie inne za wyjatkiem podświetlenia. Kolega który też ma Lupo pożyczy mi swoje wskaźniki i sprawdzimy czy jego świecą. Myślę że koło soboty sie zjawi to poeksperymentujemy. O efektach napiszę.