Cos brzeczy po wlaczeniu swiatel, miga kontrolka oleju

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

wladimir
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Cos brzeczy po wlaczeniu swiatel, miga kontrolka oleju

Post autor: wladimir » pn paź 22, 2007 23:01

Witam mam golfa II 1.6 TDI 91' Kupiłem go niedawno i mam problemika. Włączam światła mijania czy pozycyjne na zapalonym bądz zgaszonym silniku i brzeczy cos pod maską. Co to jest.

Mam też 2 pytanko drodzy koledzy, co to może być że przed zapaleniem auta miga kontrolka od oleju, po zapaleniu miga, gdy dam delikatnie gazu to gaśnie. Zawsze tak mam po zapaleniu czy ciepły czy zimny. Poziom oleju jest bo wymieniałem i filtr i olej.

Wiem że to może pierdoły o czym pisze ale nie znalazłem tego na forum a bardzo mnie trapi i jedno i drugie. Pozdrawiam was i czekam na odp.
Ostatnio zmieniony wt paź 23, 2007 17:42 przez wladimir, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Rafał G2
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Rafał G2 » pn paź 22, 2007 23:33

Co do świateł, otwórz maskę i słuchaj skad dochodzi dzwięk. A jeśli kontrolka gaśnie gdy dodasz lekko gazu i nie zaświeca się już na niskich obrotach to nie masz czym się przejmowac. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
zajac
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: zajac » wt paź 23, 2007 01:59

to co ci skrzeczy pod maska to popsute silniczki od regulacji swiatel sa pozacierane i zebatki w srodku piluja o te walki ktore wypychaja badz wciagaja lampe odlacz kable od przelacznika tego nad wlacznikiem swiatel i przestanie wyc
Ostatnio zmieniony wt paź 23, 2007 01:59 przez zajac, łącznie zmieniany 1 raz.

Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0

NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”