problem powraca gasnie III 1.9 TDI POMOCY !!!!!!

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

moris79
Nowicjusz
Nowicjusz

problem powraca gasnie III 1.9 TDI POMOCY !!!!!!

Post autor: moris79 » pt cze 24, 2005 21:00

MAM GOLFA III 1.9 TDI I PROBLEM Z GASNIECIEM PODCZAS JAZDY OCZYWISCIE PO PARU SEKUNDACH ODPALA BEZ PROBLEMU . POMOZCIE BO MECHANICY I ELEKTRYCY ROZKLADAJA RECE !!!!!!!!!!!!

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » pt cze 24, 2005 21:19

No to napisz cos więcej - jaki silnik, czy była robiona diagnoza, w jakich sytuacjach gasnie, czy dymi itp...

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

Awatar użytkownika
Bula88
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Bula88 » pt cze 24, 2005 23:43

u mnie cos takiego tez bylo jechales i nagle zgasl i tak jakby zpalala sie swieca zarowa ale tak leciutko,i jak go kreciles to tak jakby bez tlokow chodzil wal. jak zgasla kontrola od sweicy to normalnie odpal.okazalo sie ze to byl przekazin od pompy wtryskowej czy od czegos,nie wiem bo ojciec to zrobil, ale na 100% przekaznik to byl. moze to pomoze

kto

Post autor: kto » śr lip 13, 2005 17:10

mam ten sam objaw co moris79, od pierwszego razu minelo 3 tys.km i nic, a dzis nagle zgasl podczas jazdy 4 razy i tak jak mowisz odrazu ponownie odpala. Jest to mk3 1,9 TDI silnik 1Z. Dotychczas nie bylo zadnych takich problemow. Jeszcze jedno po jednym takim wylaczeniu stanalem na poboczu. Wlaczylem stacyjke, ale nie odpalilem, czekalem. Nagle wylaczyl sie, tzn zgasly kontrloki i po paru sekundach wlaczyly sie ponownie. Prosze o pomoc pilnie!

Awatar użytkownika
marcinvw
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcinvw » czw lip 14, 2005 02:32

umnie bylo to samo gasla i zapalal podczas jazdy az wkoncu balem sie wyskakiwac szybko gdzies na skrzyzowanich itd i nawet przy wyprzedzaniu mi tak robnil nieraz to odbiera cala przyjemnoisc z jazdy,umnie byla wyrobiona kostka w stacyjce,wymnieilem i jest ok,i na to niebylo reguly ,czy jechalem po dziurach czy szybko czy wo,no czy zimni czy cieplo poprostu czasem zgasla a czasem nie nieraz przez 1000km nic a nieraz kilka razy w ciagu minuty...

Golf III GTI 20 JAHRE AFN+0.216+chips niehamowany jeszcze.

Golf III VARIANT 96' ALH +

I tak o to całe moje życie kręci się wokół tych trzech literek "TDI" :D:D:D

kto

Post autor: kto » czw lip 14, 2005 21:35

stacyjka? patrzylem dzis na kostke, wyglada ok, sama stacyjka tonie wiem moze? Dzis nie zgasl wogole, jestem zalamany, jezdzilem trasy 1300 - 1600 km a nawet 4100km i bylo bosko, a teraz co? mam sie bac wyjezdzac z domu, ze stanie na amen gdzies? jutro pojade na komputer, zobaczymy. A tak przy okazji to prawda ze po kazdym odlaczeniu akumulatora trzeba jechac ustawiac komputer?

michaelsoltys
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: michaelsoltys » czw lip 14, 2005 21:46

U mnie to był czujnik temperatury wody :D plyny chodniczego nie wiem moze i u was jest to samo, objawy sa podobne :d

Awatar użytkownika
paolo
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: paolo » czw lip 14, 2005 22:11

stawiam na kostke stacyjki

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”