Jaki jest koszt wymiany paska rozrządu
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Jaki jest koszt wymiany paska rozrządu
Wie ktoś może jaki jest koszt wymiany paska rozrządu w VW Passat B51 .9 TDI z 1997 roku. Słyszałem opinię, że aby wymienić pasek trzeba zciągać chłodnicę.
Prawda to czy nie. Czy to prawda że koszt to około 1500 zł.
proszę o podpowiedź.
Prawda to czy nie. Czy to prawda że koszt to około 1500 zł.
proszę o podpowiedź.
Ostatnio zmieniony pt paź 19, 2007 17:13 przez magkub, łącznie zmieniany 2 razy.
o ile pamietam to gość o nicku SoftRM z grupy opolskiej mówił mi że za częsci dał 700 zł a robocizna to już inny temat i cena zależy od warsztatu ale myslę ze 250 - 350 zł to max.
najlepiej udeż do niego bezpośrednio i sie dowiedz
najlepiej udeż do niego bezpośrednio i sie dowiedz
Ostatnio zmieniony pt paź 19, 2007 16:50 przez misiek, łącznie zmieniany 2 razy.
...
- BaDBoY §148 KK
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
Kolego, casły zestaw rozrządu z SKF u mnie w hurtowni to około 320 zł , mogę Ci takie coś kupić i wysłać jeśli byś chciał, tylko musialbym mieć dokładne dane silnika.
Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Paź 20, 2007 12:38 ]
Albo taki zestaw pasek Gates 81 zł, napinacz SKF 140 zł, rolka SKF 102 zł razem 323 zł.
Jak bys był zainteresowany chętnie Ci pomogę.
Pozdrawiam
[ Dodano: Sob Paź 20, 2007 12:38 ]
Albo taki zestaw pasek Gates 81 zł, napinacz SKF 140 zł, rolka SKF 102 zł razem 323 zł.
Jak bys był zainteresowany chętnie Ci pomogę.
Moze nie trzeba, ale mysle ze latwiej jest to wszystko rozkrecic niz bawic sie od gory. aha co do chlodnic to tak jak pisalem jak widzialem w audi a4 wymiane to zdjeli chlodnice wody calkowicie a klimy nie odpinali zeby nie rozszczelnic, zostala na przewodach. zajelo im to z 5 godzin wiekszosc robili we 2. pozdrawiam
Ja w sobote robilem u siebie w tdi 1z. Z tego co wiem to jest ten sam napinacz i pasek. Za rolke (INA), napinacz (INA) i pasek (GETS czy jak to sie tam pisze) zaplacilem 230zl w sklepie a wymienilem sam z pomoca ojca (tzn ojciec z moja pomoca:) ale w golfie chlodnicy nie dotykalismy, ale jak ojciec robil w passacie to zdejmowal
nie trzeba i sie nie robisowizdrzal pisze:A tą chłodnice to też trzeba zwalać aby wymienić ten cholerny pasek?
odkrecaz zdezak przedni
przestawiasz przedni pass, loncznie z chlodnicami, w pozycje servisowa
robisz rozrzad
cala operacja w passacie ( w audi a4 tak samo bo to identyczne rozwiazanie) to ~3-3,5h
pozdr.
voss
voss