wspomaganie, nie działa poprawnie.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wspomaganie, nie działa poprawnie.
Dzisiaj miałem okazjie przejechać sie innym golfem znajomego... zauważyłem ze u niego wspomaganie b.dobrze chodzi . dość lekko, nie przeskakuje... u mnie golf ten sam rocznik, silnik , praktycznie wszystko , to co u znajomka.. Wspomaganie działa ciężko, przy skręcaniu czuje jakby przeskoki, tak jakby w pewnym miejscu lepiej działało wspomaganie... płynu nie ubywa, pompa nie chuczy.. co zrobic?
Słyszałem zeby jakiś zaworek przeczyścić? gdzie on jest , czy wogole jest?
Słyszałem zeby jakiś zaworek przeczyścić? gdzie on jest , czy wogole jest?
Ostatnio zmieniony sob paź 20, 2007 00:04 przez MKIII, łącznie zmieniany 1 raz.
TDI-tego nie trzeba tłumaczyć.
Miałem podobne objawy co ty , pierwsza diagnoza - to napewno pompa, pompa wymieniona na "nówke" po regenracji i co - pupa wspomaganie dalej kiblowato działało. Zostało tylko zmienic przekładnię kierowniczą , kupiłem jakąs używkę za 200zł i działa cacy.davlor pisze:Dzisiaj miałem okazjie przejechać sie innym golfem znajomego... zauważyłem ze u niego wspomaganie b.dobrze chodzi . dość lekko, nie przeskakuje... u mnie golf ten sam rocznik, silnik , praktycznie wszystko , to co u znajomka.. Wspomaganie działa ciężko, przy skręcaniu czuje jakby przeskoki, tak jakby w pewnym miejscu lepiej działało wspomaganie... płynu nie ubywa, pompa nie chuczy.. co zrobic?
Ale na poczatek proponuje mimo wszystko sprawdzic pompe bo jest o wiele prościej ja wyciagnąć i podmienić na inną w celu sprawdzenia, wymiana przekładni kierowniczej to przekleństwo
Ostatnio zmieniony sob paź 20, 2007 15:08 przez homsky, łącznie zmieniany 1 raz.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
mk3 tdi wspomaganie 1996
Witam dziś w moim mk3 coś rypło się wspomaganie kierownicy a mianowicie olej w zbiorniczku zaczął się pienić i wylewać korkiem wlewu, ciężej sie kieruje i głośno pracuje przy skręcaniu czekam na sugestie co to mogło się stac dodam ze stało sie to nagle