trzeszczące drzwi, regulacja zamka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bodix
- Nowicjusz
- Kontakt:
trzeszczące drzwi, regulacja zamka
Golfik IV 1.6 ma już 10 lat, więc ma prawo skrzypiec troszkę, ale jest to dosyc irytujące.
Generalnie przeszkadza mi :
1) drzwi od strony kierowcy - one po prostu (na wybojach, nierownosciach) trzeszczą - poruszają się i drgają (innym 'rytmem' niz karoserja).
Gdy sprawdzam przy otwartych drzwiach, czy mają luz, czy jakies są wyrobione - nie czuję żadnego luzu, ale w czasie jazdy po prostu na wyboju muszą zatrzeszczec. Wydaje mi sie, ze slychac trzeszczącą uszczelkę w drzwiach. Jak przykladam rękę do drzwi i maski to czuc wlasnie tą róznicę drgań.
Czy można wyregulować zamek w drzwiach, żeby mocniej dociskał drzwi do karoserii? Jeżeli tak, to proszę wyjaśnić, jak to zrobić?
pzdr
bogdan
Generalnie przeszkadza mi :
1) drzwi od strony kierowcy - one po prostu (na wybojach, nierownosciach) trzeszczą - poruszają się i drgają (innym 'rytmem' niz karoserja).
Gdy sprawdzam przy otwartych drzwiach, czy mają luz, czy jakies są wyrobione - nie czuję żadnego luzu, ale w czasie jazdy po prostu na wyboju muszą zatrzeszczec. Wydaje mi sie, ze slychac trzeszczącą uszczelkę w drzwiach. Jak przykladam rękę do drzwi i maski to czuc wlasnie tą róznicę drgań.
Czy można wyregulować zamek w drzwiach, żeby mocniej dociskał drzwi do karoserii? Jeżeli tak, to proszę wyjaśnić, jak to zrobić?
pzdr
bogdan
-
- Mały gagatek
-
- Mały gagatek
czyli nasmarowales tą zapadke która zakleszcza drzwi? tez mi drzwi trzeszczą i dzwięk jakby dochodził z tamtych okolic. mam nadzieję że i u mnie pomoże.
nowe świerze fotki wnętrza - radio,vento tunel,zegary, nakładki alu od audi tt, polerka wydechu
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1986712#1986712
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1986712#1986712
-
- Mały gagatek
no tak wlasnie tam nasmarowałem(w to wchodzi zamek od drzwi)kapalek pisze:czyli nasmarowales tą zapadke która zakleszcza drzwi? tez mi drzwi trzeszczą i dzwięk jakby dochodził z tamtych okolic. mam nadzieję że i u mnie pomoże.
U mnie też trzeszczenie dochodziło z tamtych okolic, myslalem, że to przez luz w drzwiach ale samo nasmarowanie wystarczyło.
Tylko, uszczelki smarowalem zeby mnie nie denerwowaly, tylko, ze u mnie jest az wytarte ucho w karoseri od zamka co swiadczy ze sam zamek sie po nim slizga i wyciera przy zamykaniu drzwi...
P.S: Kidys ktos dawale link jak to zrobic nie wiem czy nie bylo to forum passata, ale ani tu ani tam nie moge znalesc.
P.S2: Wiekszosc rzeczy robie sam przy aucie, po co mam dawac komus 20zl jak i tak moze zrobic gorzej niz bylo, a tak bede mial pretensje tylko do siebie i 20 zl na piwko w kieszeni
Pozdr.
P.S: Kidys ktos dawale link jak to zrobic nie wiem czy nie bylo to forum passata, ale ani tu ani tam nie moge znalesc.
P.S2: Wiekszosc rzeczy robie sam przy aucie, po co mam dawac komus 20zl jak i tak moze zrobic gorzej niz bylo, a tak bede mial pretensje tylko do siebie i 20 zl na piwko w kieszeni
Pozdr.
Tylko PD, zadnych traktorow ;-)
- roboform550
- Gadatliwa bestia
- Kontakt: