montaż alarmu i centralnego zamka
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
montaż alarmu i centralnego zamka
1 podlaczenie kierunkowskazow " podlaczenie wykonac do przewodow zielono/czarnego i czarno/bialego znajdujacych sie w czerwonym, 8-o polowym zlaczu konektowym w poblizu kolumny kierownicy."
gdzie to jest i tak to podlaczyc ??
2. blokada silnika "rozlaczyc przewod czerwno/zolty pompy paliwa znajdujacy si8e w czerwonym (H1) zlaczu konektorowym w skrzynce bezpiecznikowe"
rowniez czyli gdzie i jak ??
3. doszedlem kablami do slupka miedzy przednymi a tylnymi dzwiami ale nie wiem jak zdjac tapicerke z niego aby moc pociagnac tamtedy kabel do tylnich dzwi. widzialem w nim zaslepke na poprowadzenie kabli i w dzwiach rowniez na tej samej wysokosciwiec sadze ze jakos mozna to zrobic. trzeba zdejmowac tapicerke czy moze ktos zna jakis inny sposob na poprowadzenie kabli??
sprawa dotyczy lewego jak i prawego slupka
4. Jak zdejmuje sie tapicerke ze slupa miedzy przednia szyba a przednymi dzwiami ??
gdzie to jest i tak to podlaczyc ??
2. blokada silnika "rozlaczyc przewod czerwno/zolty pompy paliwa znajdujacy si8e w czerwonym (H1) zlaczu konektorowym w skrzynce bezpiecznikowe"
rowniez czyli gdzie i jak ??
3. doszedlem kablami do slupka miedzy przednymi a tylnymi dzwiami ale nie wiem jak zdjac tapicerke z niego aby moc pociagnac tamtedy kabel do tylnich dzwi. widzialem w nim zaslepke na poprowadzenie kabli i w dzwiach rowniez na tej samej wysokosciwiec sadze ze jakos mozna to zrobic. trzeba zdejmowac tapicerke czy moze ktos zna jakis inny sposob na poprowadzenie kabli??
sprawa dotyczy lewego jak i prawego slupka
4. Jak zdejmuje sie tapicerke ze slupa miedzy przednia szyba a przednymi dzwiami ??
Ostatnio zmieniony pt paź 19, 2007 21:25 przez mover2002, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

kable kierunków idą w wiązce od manetek do skrzynki bezpieczników, wtyczkę tej wiązki znajdziesz własnie wg opisu co podałeś. Oba te kable są w jednej wiązce, chodzi o to żeby się nie pomylić, bo w innej wiązce od manetek idzie dość guby również czarnobiały kabel od świateł.
H1 to oznaczenie wtyczki. Kabel z niej idzie do pompy koło lewego progu. H1 to wtyczka wgórnym rzędzie z tyłu skrzynki, 10-ta liczać od strony pasażera
ad 3 nie wiem po co to chcesz robić, ale zdejmujesz sobie plastykową oslonę progu odkręcająć taką spinkę śróbę na dole na wysokości przedniego słupka drzwi tylnich, resztę zobaczysz, osłonę się po prosty odważa od brzegów i odrywa, ale nie całkiem, u góry trzyma ją śróba widoczna po odpięciu górnej części osłony, koło górnego mocowania pasa
ad 4 odkręcasz wajchę od maski (2 śróby) trzecia śróba jest z przodu na lewo od sprzęgła i wyciągasz
H1 to oznaczenie wtyczki. Kabel z niej idzie do pompy koło lewego progu. H1 to wtyczka wgórnym rzędzie z tyłu skrzynki, 10-ta liczać od strony pasażera
ad 3 nie wiem po co to chcesz robić, ale zdejmujesz sobie plastykową oslonę progu odkręcająć taką spinkę śróbę na dole na wysokości przedniego słupka drzwi tylnich, resztę zobaczysz, osłonę się po prosty odważa od brzegów i odrywa, ale nie całkiem, u góry trzyma ją śróba widoczna po odpięciu górnej części osłony, koło górnego mocowania pasa
ad 4 odkręcasz wajchę od maski (2 śróby) trzecia śróba jest z przodu na lewo od sprzęgła i wyciągasz
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
[quote="Paweł Marek"]kable kierunków idą w wiązce od manetek do skrzynki bezpieczników, wtyczkę tej wiązki znajdziesz własnie wg opisu co podałeś. Oba te kable są w jednej wiązce, chodzi o to żeby się nie pomylić, bo w innej wiązce od manetek idzie dość guby również czarnobiały kabel od świateł.
oki a jak podlaczyc kable od alarmu do tego ?? zmostkowac??
musze sciagnac tapicerke aby kabel tamtedy pociagnac. polowa tej tapicerki jest czarna a polowa biala czy jest to jeden element czy 2 ??
oki a jak podlaczyc kable od alarmu do tego ?? zmostkowac??
musze sciagnac tapicerke aby kabel tamtedy pociagnac. polowa tej tapicerki jest czarna a polowa biala czy jest to jeden element czy 2 ??
- Paweł Marek
- V.I.P.

dopiąć się z boku, jeśli jest jeden kabel do kierunków z alarmu to dzielisz gona 2 i wpinasz diody, powinno to być na schemacie a diody dodane do alarmumover2002 pisze:oki a jak podlaczyc kable od alarmu do tego ?? zmostkowac??
dwa, jeśli dobrze zrozumiałem i pytasz o osłonę słupka co idzie między drzwiami, zdradzisz po co to chcesz zdejmować? bo do montażu alarmu napewno nie musisz, chyba że coś szczególnego robisz.mover2002 pisze:musze sciagnac tapicerke aby kabel tamtedy pociagnac. polowa tej tapicerki jest czarna a polowa biala czy jest to jeden element czy 2 ??
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
ciagne kabel do zamka centralnegoPaweł Marek pisze:mover2002 napisał/a:
dwa, jeśli dobrze zrozumiałem i pytasz o osłonę słupka co idzie między drzwiami, zdradzisz po co to chcesz zdejmować? bo do montażu alarmu napewno nie musisz, chyba że coś szczególnego robisz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

a czyli montujesz też central, rozumiem, trzeba górną osłonę w jej dolnej części odpiąć i odchylić, potem dolną osłone odpiąć i odchylić, może zostać na śrobie koło mocowania górnego pasa i dojdziesz do wtyczki
dzieki jutro popracuje nad tymPaweł Marek pisze:a czyli montujesz też central, rozumiem, trzeba górną osłonę w jej dolnej części odpiąć i odchylić, potem dolną osłone odpiąć i odchylić, może zostać na śrobie koło mocowania górnego pasa i dojdziesz do wtyczki
[ Dodano: 20 Paź 2007 17:57 ]
centralny juz dziala ale z alarmem mam problemy - podlaczylem narazie tylko syrene i centralke od centralnego aby byla na pilot ale teraz zaczely sie drobne problemy. Po otwarciu auta zamki zamykaja sie automatycznie po 30s a jezeli dzwi zostana otwarte to wlaczy sie rowniez alarm. po podlaczeniu czujnika ruchu uruchamia on caly czas alarm nawet jrezeli nie zostal on uzbrojony. Jaki kabelek i do czego powinien byc podlaczony aby bylo normalnie ?? wydaje mi sie ze to wlasnie przez to iz czegos nie podlaczylem jeszcze