Witam!
Wyciągając stare radio naruszyłem jakiś kabelek, który wydawało mi się, że wypadł z odpowiedniego gniazdka. Niestety myliłem się Coś pstryknęło w bezpiecznikach i od tego czasu radio nie działa
Który to będzie bezpiecznik? Z jakiś książek wyczytałem, ze prawdopodobnie 42 - wymieniłem go i nic ...
Pomóżcie Jazda w ciszy i w tym deszczu dobija mnie...
Pozdrawiam
nie dziala
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Re: Radio nie dziala pomocy!
Tez przypadkowo mialem kiedys zwarcie jak podlaczalem sibir adio.Dokladnie nie pamietam (jezeli chodzi o nr.bezpiecznika),ale z tego co pamietam to byl ten z tych najwiekszych na samej gorze(gorny rzad,chyba drugi od lewej strony).Jak nie znajdziesz to daj znac to sprawdze dokladnie i odpisze.Powodzenia.
[ Dodano: 19 Paź 2007 13:52 ]
Jeszcze takie cos znalazlem w swojej dokumentacji:
[ Dodano: 19 Paź 2007 13:52 ]
Jeszcze takie cos znalazlem w swojej dokumentacji:
wolff
Radia wsadzałem 3 niefabryczne. Żadne od tej pory nie działa Ale np w vdo sieci sie lampka od panelu zeby go wyjąć (miga), ale radio nie dziala.
Dzieki za schemat, znalazlem go w wyszukiwarce i wlasnie sugerowalem sie bezpiecznikiem 42 wymienilem go na inny nowy 15, ale nic to nie dalo
Powiem tyle, ze póki nie odłaczyłem zwalonego radia to nie działało podświetlenie deski rozdzielczej. Odłączyłem radio i już działa. Podłączając inne też działa podświetlenie, ale nie działa już radio ehhh panowie pomóżcie bo dzisiaj czeka mnie trasa a tu i cb już mi nie działa i radio....zasnę...w ten deszcz ;(((
Powiem jeszcze tyle, ze w momencie złego podłączenia usłyszałem pstryk w bezpiecznikach....
Dzieki za schemat, znalazlem go w wyszukiwarce i wlasnie sugerowalem sie bezpiecznikiem 42 wymienilem go na inny nowy 15, ale nic to nie dalo
Powiem tyle, ze póki nie odłaczyłem zwalonego radia to nie działało podświetlenie deski rozdzielczej. Odłączyłem radio i już działa. Podłączając inne też działa podświetlenie, ale nie działa już radio ehhh panowie pomóżcie bo dzisiaj czeka mnie trasa a tu i cb już mi nie działa i radio....zasnę...w ten deszcz ;(((
Powiem jeszcze tyle, ze w momencie złego podłączenia usłyszałem pstryk w bezpiecznikach....
Ostatnio zmieniony pt paź 19, 2007 14:15 przez slonik, łącznie zmieniany 1 raz.
przejrzyj wszystkie bezpieczniki i zobacz czy ktorys nie jest spalony.
W kostce radia powinienes miec napiecie na czerwonym i zoltym przewodzie, sprawdz czy jest. Jest tez jeden, ktory odpowiada za podswietlenie (sciamnianie wraz z deska rozdzielcza) ale nie pamietam koloru.
W kostce radia powinienes miec napiecie na czerwonym i zoltym przewodzie, sprawdz czy jest. Jest tez jeden, ktory odpowiada za podswietlenie (sciamnianie wraz z deska rozdzielcza) ale nie pamietam koloru.
Ostatnio zmieniony pt paź 19, 2007 15:34 przez cinek2004, łącznie zmieniany 1 raz.