Dzien dobry, to moj pierwszy post wiec witam wszystkich.
Moj problem wyglada nastepujaco, posiadam Golf IV variant 1.6 16v od 2 tygodni, wczoraj okazalo sie ze akumulator calkowicie padl (prawdopodobnie zle podlaczany separator anteny - problem chyba wyeliminowany). Z poczatku podejrzewalem ze to nie akumulator tylko blokada zaplonu pochodzaca od alarmu, wiec meczylem go dosc dlugo aby te blokade wylaczyc, ale finalnie okazalo sie ze to jednak akumulator, podlaczenie do drugiego samochodu zalatwilo sprawe odpalenia silnika. Ale po starcie pojawila sie kontrolka silnika a obroty skakaly sobie dowolnie od 800 do ok 1100rpm, a po nastepnych paru minutach pojawila sie kontrolka EPC, kontrolki te aktualnie swieca sie na stale, silnik nie ma kompletnie mocy.
Jakie porady, wskazowki?
Dziekuje,
Pozdrawiam,
EPC, CHECK, brak mocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- arturjaworski
- Nowicjusz
witaj w klubie szczęśliwych posiadaczy 1.6 16v
bez podłączenia do kompa niewiele wydumasz. skakanie obrotów może powodować zawór EGR, przepustnica. tylko ta kontrolka EPC mnie martwi.
o! i troche prywaty. to mój 100 post!!!
bez podłączenia do kompa niewiele wydumasz. skakanie obrotów może powodować zawór EGR, przepustnica. tylko ta kontrolka EPC mnie martwi.
o! i troche prywaty. to mój 100 post!!!
Ostatnio zmieniony śr paź 17, 2007 09:05 przez hauer, łącznie zmieniany 2 razy.
- arturjaworski
- Nowicjusz
wlasnie probowalem go odpalic ponownie, ma juz na tyle mocy zeby jechac, wiec jade zaraz na komputer - mam nadzieje ze dojade.
dam znac po powrocie
pozdrawiam
[ Dodano: 17 Paź 2007 12:27 ]
niestety zaden z mechanikow z VAGiem nie byl dostepny w dniu dzisiejszym, umowiony jestem na jutro rano, ale po przejechaniu dzis paru km, zgaszeniu silnika i jego ponownym zapaleniu kontrolka EPC zgasla, zostala tylko CHECK, czy to oznacza jednak jakis przypadkowy blad?
obroty sa juz dzis ok, moc jest, wszystko wyglada OK.
pozdr
dam znac po powrocie
pozdrawiam
[ Dodano: 17 Paź 2007 12:27 ]
niestety zaden z mechanikow z VAGiem nie byl dostepny w dniu dzisiejszym, umowiony jestem na jutro rano, ale po przejechaniu dzis paru km, zgaszeniu silnika i jego ponownym zapaleniu kontrolka EPC zgasla, zostala tylko CHECK, czy to oznacza jednak jakis przypadkowy blad?
obroty sa juz dzis ok, moc jest, wszystko wyglada OK.
pozdr
---
Artur
Artur
- arturjaworski
- Nowicjusz