Zawory i reset
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zawory i reset
Powiedzcie mi czy w golfie mk3 1.8 (90ps) reguluje sie zawory, jak poprawnie zresetowac kompa oraz czym spowodowane moze byc "cykanie" silnika (myslalem ze to zawory) dlatego pytam czy jest wskazana regulacja 
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
regulowac sie nie reguluje, tam sa hydrauliczne popychacze zaworow , płytek sie juz nie wsadza.
Reset ? Wyciagasz wtyczke szeroka z kompa na podszybiu na 10-15 min , albo odlaczasz kleme od aku na noc
Cykanie spowodowane jest zuzyciem walsnie tych popychaczy, albo u mnie tez kiedys cykalo jak mialem rozrzad o dwa zabki przestawiony. Cena jednego popchacza to ok 30 -40 zl , a ze masz ich 8 to troszke sie uzbiera.
Reset ? Wyciagasz wtyczke szeroka z kompa na podszybiu na 10-15 min , albo odlaczasz kleme od aku na noc
Cykanie spowodowane jest zuzyciem walsnie tych popychaczy, albo u mnie tez kiedys cykalo jak mialem rozrzad o dwa zabki przestawiony. Cena jednego popchacza to ok 30 -40 zl , a ze masz ich 8 to troszke sie uzbiera.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

- grandi
- Lord GTI

- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
To cykanie to zasysanie powietrza
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
zasysanie raczej nie
.. chodz nie dawno wymieniali mi kolektor wydechowy.. mozliwe ze zle dokrecony i nie strzelnie jest.. hhmmm .. natomiast rozrzad z paskiem wymienialem miesiac temu .. i jak bylo "cykanie" przed tak i po . Chodz dodam ze najbardziej cyka na niskich obrotach lub jak jest zaladowany.. ;/
moje GTI ~~~~> http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=439807
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
FEBI , INA lepszych nie znam.Poszukaj na necie, da sie znalez po okolo 20 -30 zl za jeden, tylko upewnij sie ze to na pewno popychacze, na zimnym cyka a na ciepłym przestaje ? posłuchaj dokladnie,Sopek pisze:a powiedz mi jakie sa najlepsze popychacze? i daj moze jakis namiar
no no dobre dobregrandilodz pisze:To cykanie to zasysanie powietrza
A do kolegi grandilodz, moze wytlumaczysz mi jak moze zasysane powietrze cykac ? Bo albo ja nie rozumiem albo czegos nie wiem.
[ Dodano: Sro Paź 17, 2007 12:20 am ]
no to tez moze byc , jak mowisz ze przy obciazonym silniku cyka to lepiej zeby to nie byla panewka, ale panewke raczej poznasz ze stuka a nie cykaSopek pisze:mozliwe ze zle dokrecony i nie strzelnie jest..

na zimnym glosno a na cieplym slychac ciszej. silnik mam chyba aam (czy jakos tak- wersja bon jovi) .. a zeby dokladnie sprawdzic to jechac na warsztat i pod kompa podlaczyc czy jakis mechanik ma sie okreslic? Nic nie stuka tylko tak cyka..
Ostatnio zmieniony śr paź 17, 2007 00:25 przez Sopek, łącznie zmieniany 1 raz.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Sopek, nic podpiecie do kompa Ci nie da, popychacze , wtrys, panewki, nieszczelny kolektor wydechowy , to wszystko normalny mechanik w miare madry powinien rozpoznac.
Jezeli mowisz ze na zimnym cyka głosniej to skłaniałbym sie do wlasnie tych popychaczy, bo one na ciepłym silniku wogole nie powinny cykac.
[ Dodano: Sro Paź 17, 2007 12:31 am ]
aha jezeli o AAM to masz 75 koników, tak na marginesie.
Jezeli mowisz ze na zimnym cyka głosniej to skłaniałbym sie do wlasnie tych popychaczy, bo one na ciepłym silniku wogole nie powinny cykac.
[ Dodano: Sro Paź 17, 2007 12:31 am ]
aha jezeli o AAM to masz 75 koników, tak na marginesie.

Guti, sam wiesz jak jest czasem z mechanikami. Czasem cos takiego wymysla ze az czapka podskoczy. Dzieki za rade. Na dniach podjade na zaufany warsztat i ogarne temacik. Pozdro
mam 90 na bank
mam 90 na bank
Ostatnio zmieniony śr paź 17, 2007 00:47 przez Sopek, łącznie zmieniany 1 raz.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
Sopek, tylko sie nie daj wpedzic w maliny , powiedz co podejrzewasz zeby Ci czegos nie wymyslili , ze jakis okołopowrotnik na przekazniku nawalil, albo czujnik detentancji lub burburator termiczny , udawaj jakbys sie znał bo jak nie to zedra az miło. Tylko sie nie madruj ze taki jestes obcykany jak cos bo tego tez nie lubimy