po zamontowaniu filtra stożkowego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- agnesmarcin
- Mały gagatek
po zamontowaniu filtra stożkowego
witam. co moze byc przyczyna że po zamontowaniu filtra stożkowego w golfie3 2.0 gti na wolnych obrotach silnik gasnie
- andrew19_86
- Forum Master
- Kontakt:
jak już to robi się doloty zimnego powietrza do stożka,ale żeby osłaniać stożek przed powietrzem to pierwsze słyszeLuca pisze:filtr stożkowy trzeba odpowiednio przysłonić żeby silnik nie dostawał za dużo powietrza bo będzie się dławił na wolnych obrotach.i będzie dużo palił.
Nocne Mary Squad
Tata NM synka
Tata NM synka
o właśnie,widać że człowiek z głową.pozdrawiam cię.Acid pisze:tak się dzieje jak się zakłada stożek na seryjny dolot i gotowe. Nie należy zakładać żadnych stożków od tak sobie ... jak robić to porządnie, obliczenia, wielkość filtra, dolot, itp.
.nie znam się na fachowym tuningu,ale współpracuje z taką firmą która się tylko tym trudni,i wiele razy widziałem jak osłaniają stożek byc może tylko przed dopływem ciepłego powietrza,ale nie wiem.
też widziałem taką osłone przy filtrze ale ona ma za zadanie osłonić filtr przed powietrzem kture jest dosłownie do niego wtłaczane jak auto szybko jedzie , a jak gaśnie na wolnych obrotach to znaczy że filtr podaje za wiele powietrza więc pozostaje ci zmiana filtra albo założenie jakiejś zwężki za tym filtrem
Ostatnio zmieniony śr paź 17, 2007 08:32 przez zjawa, łącznie zmieniany 1 raz.