Tłumik koncowy - cichy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Tłumik koncowy - cichy
Witam, mam problem i pytanie odnośnie tłumika koncowego. Kupilem niedawno tlumik koncowy firmy VFM z Poznania. Po montazu zaczęły sie kłopoty, cos stuka na wolnych obrotach oraz tlumik jakby pluje, ogolnie chodzi glosniej niz stary oryginalny podziurawiony. Moj układ wydechowy to takie cos http://aukcje.hemine.pl/T06010.jpg Czy montaż katalizatora cos pomaga ? Chodzi mi jedynie o cicha prace tłumika, chodzi mi o to zeby było słychac silnik a nie wydech podczas przyspieszania i zwalniania bo teraz gdy przyspieszam czy zwalniam slychac takie plucie. Pytam wiec jaki moze byc koszt wymiany oraz jaka firme wymagac od mechanika i od siebie, bowiem gdy bede miał pewnosc ze wymiana tlumika na porzadna firme pomoze to wykonam to sam. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź...
Ostatnio zmieniony wt paź 16, 2007 14:38 przez grzesbidz, łącznie zmieniany 2 razy.
Re: Tłumik koncowy - cichy
to sa problemy z podrobkami mialem jakis czas temu uno wymienilem tlumik koncowy bo byl w rozsypce i sie okazalo ze ten nowy to z dzwiekiem wersja sport nowy poszedl na zlom a stary pospawalem i chodzil jak powinien to jest loteria z tymi podrobkami ale poczytaj moze ktos kupil jakis tani a dobry :pub:a katalizator to ochrona srodowiska tylko
Ostatnio zmieniony wt paź 16, 2007 20:13 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.