Urwane mocowanie silnika ale gdzie ???

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tomaszvw
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Urwane mocowanie silnika ale gdzie ???

Post autor: tomaszvw » sob paź 13, 2007 15:27

Witam i pozdrawiam forumowiczow :pub:
Mam oto taki nie maly problem :
Jade sobie po pieknych Polskich drogach :bajer: i na nierownosci poprzecznej wybilo mnie poczym uslyszalem bardzo nie ladny dzwiek. Zagladam pod maske a tam silnik od strony paska rozrzadu opadl o dobre 15cm. i osiadl na karoserii :grrr: Nie moge namierzyc co sie urwalo. Z przodu belka i poduszka jest ok. Jak jest mocowany silnik w mk2 ? ile ma poduszek i gdzie one sa ??? Czy czeka mnie powazna naprawa ?
Ostatnio zmieniony sob paź 13, 2007 15:28 przez tomaszvw, łącznie zmieniany 1 raz.

Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to zepsujesz.

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » sob paź 13, 2007 21:33

masz dwie poduszki na silniku i jedna od strony skrzyni , tą jedną na belce juz zlokalizowałes, ta druga poduszka razem z mocowaniem jest wlasnie od strony nog pasazera, dobrze to bedzie widac od spodu ale na upartego tez mozesz zajrzec od góry. Do silnika przymocowana jest łapa, na 4 srubki , pozniej ta łapa jest przymocowana do poduszki na bodajze 3 sruby, mozesz sprawdzic czy czasem to mocowanie miedzy poduszka a silnikiem nie pekło. Jezeli tak sie stało to zeby wymienic to nie musisz włazic pod auto, da rade z góry tylko musisz miec troszke miejsca , dobrze by było jakbys podstawil sobie lewarek pod silnik , pmoze to pozniej jak bedziesz mocował sie z odkrecaniem srub w poduszcze, ogołnie wszystko na czuja trzeba zrobic , nie za wiele widac a jak jeszcze łape włozysz to juz wogóle ;D tam jest chyba na klucz 13-tke , dobra grzechotka na długiej przedłuzce i spokojnie odkrecisz te 3 sruby od poduszki , a pozniej zdejmiesz przedłuzki i odkrecisz te 4 od silnika.
sorka ze tak byc moze chaotycznie wsystko opisaalem ale sie spiesze, i nie chcialem nic przeoczyc. Dla pocieszenia CI powiem ze ja zmienialem wlasnie ta łape na stojąco w sniegu po kolana , -15 st mrozu :) dzien wczesniej przywalilem w kraweznik i pekło na mrozie, a zanim stanałem nad autem to chcialem sobie obejrzec szkody od spodu :) a kanału nie mam :P

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
tomaszvw
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tomaszvw » ndz paź 14, 2007 14:10

Dzieki wielkie za info :pub: Zaraz zaczne ogladac co mi siadlo.
guti pisze:na stojąco w sniegu po kolana , -15 st mrozu
o jaa szacunek dla Ciebie za poswiecenie :bigok:

[ Dodano: 14 Paź 2007 14:20 ]
"PECUNIA NON OLET..." pewnie,ze nie :chytry: tylko skad je brac...

[ Dodano: 14 Paź 2007 14:35 ]
Juz wszystko wiem. Niestety peklo mi to mocowanie silnik-poducha :grrr: Teraz pytanko co dalej? Z tego co widzialem to jest profil ze stopu czy zeliwa. Da rade to pospawac czy szukac na zlomach tej czesci ? Cos mi sie wydaje,ze nie latwo bedzie to dostac..
Ostatnio zmieniony ndz paź 14, 2007 14:37 przez tomaszvw, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » ndz paź 14, 2007 19:55

tomaszvw pisze:Juz wszystko wiem. Niestety peklo mi to mocowanie silnik-poducha :grrr: Teraz pytanko co dalej? Z tego co widzialem to jest profil ze stopu czy zeliwa. Da rade to pospawac czy szukac na zlomach tej czesci ? Cos mi sie wydaje,ze nie latwo bedzie to dostac..

szukac, nie spawac bo moze byc zle pozniej znowu na mrozach , zdziwisz sie jak Ci silnik spadnie daleko od domu :D no to jest wlasnie jakies takie dziwne , moze nawet jakas domieszka aluminium? cholera wie, ja jak przydzwonilem w kraweznik na cale szczescie bylem tylko 30 km od domciu, wrocilem na 3 biegach , bez wstecznego. Od tego momentu wiem ze Golf pojedzie wszedzie i zawsze! nawet na dwóch kołach na tyle :P

[ Dodano: Nie Paź 14, 2007 8:02 pm ]
http://www.allegro.pl/item256007619_lap ... a_bcm.html

mysle ze to bedzie to o czym mowimy , cena bardzo przystepna :) tak na szybko znalazlem na necie.

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

Awatar użytkownika
tomaszvw
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tomaszvw » ndz paź 14, 2007 23:26

O prosze. Nawet taniutka w miare. Jutro posmigam po zlomach u siebie i jak nic nie znajde to wezme ta z allegro. Wyglada calkiem porzadnie :grin:
guti pisze:cale szczescie bylem tylko 30 km od domciu
ja bym powiedzial,ze to niezle daleko od domu. Mi walnela w miescie cale szczescie wieczorkiem. Smigalem cala droge na 2 a czasami i z 3 musialem ruszac jak sie biegi pochowaly :bigok: Jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc :pub:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”