Rozladowany akumulator - przekaźnik świec żarowych?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Rozladowany akumulator - przekaźnik świec żarowych?
Zdarzyło mi się że dwa razy w pozostawionym na dwa dni samochodzie rozładował się akumulator.Rozładował się do całkowitego zera tak,że nawet kontrolki się nie zażarzyły.Akumulator został wymieniony na inny i sytuacja się powtórzyła Jednocześnie zaczęła chwilę po odpaleniu mrugać kontrolka świec żarowych.Wiem ( z przeczytanych postów:))) ) że może to oznaczać bardzo wiele,od spalonej żarówki,brak stopu po usterkę elektroniki silnika.Podczas odczytania VAG-iem błędu wyświetliły się dwa błędy
-przekroczony czas grzania świec żarowych
-uszk.przekaźnik świec
Po wykasowaniu błędy za chwile pojawiają się ponownie.
Pytanko czy wykazane VAG-iem usterki mogły spowodować wydojenie akumulatora do zera?Czy zetknoł się któryś z Was z takim przypadkiem?Czy sprawę załatwi wymiana przekaźnika świec czy konieczna będzie jeszcze inna zabawa ( jaka???)
Z góry dziękuje i ppozdrawiam
siinski
-przekroczony czas grzania świec żarowych
-uszk.przekaźnik świec
Po wykasowaniu błędy za chwile pojawiają się ponownie.
Pytanko czy wykazane VAG-iem usterki mogły spowodować wydojenie akumulatora do zera?Czy zetknoł się któryś z Was z takim przypadkiem?Czy sprawę załatwi wymiana przekaźnika świec czy konieczna będzie jeszcze inna zabawa ( jaka???)
Z góry dziękuje i ppozdrawiam
siinski
Ostatnio zmieniony wt wrz 04, 2007 16:39 przez siinski, łącznie zmieniany 1 raz.
Witam,
mam podobny problem.
Akumulator po ostawieniu samochodu rozładowywał się.
Po wizycie u elektryka okazało się, że nie wyłącza się grzanie świec żarowych.
Wymieniłem przekaźnik odpowiedziany za świece przekaźnik i same świece, jednak problem nie zniknął.
Co jeszcze, oprócz przekaźnika, odpowiada za rozłączanie grzania świec?
Na pewno jakiś czujnik temperatury, ale który?
Co poza przekaźnikiem i tym czujnikiem może świrować?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
mam podobny problem.
Akumulator po ostawieniu samochodu rozładowywał się.
Po wizycie u elektryka okazało się, że nie wyłącza się grzanie świec żarowych.
Wymieniłem przekaźnik odpowiedziany za świece przekaźnik i same świece, jednak problem nie zniknął.
Co jeszcze, oprócz przekaźnika, odpowiada za rozłączanie grzania świec?
Na pewno jakiś czujnik temperatury, ale który?
Co poza przekaźnikiem i tym czujnikiem może świrować?
Proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
ten w tym plastikowym króccu przy silniku,tu masz gdzie się znajduje http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=113603mwy pisze:Na pewno jakiś czujnik temperatury, ale który