Klimatronik wyświetla przy uruchomieniu cały ekran

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

radzyniak
Nowicjusz
Nowicjusz

Klimatronik wyświetla przy uruchomieniu cały ekran

Post autor: radzyniak » ndz paź 14, 2007 19:21

Grzebałem trochę przy radiu i podczas przekręcania zapłonu i grzania świec ekran klimatronika wyświetla wszystko co jest na nim a wcześniej tego nie było. Po czym słychać pyknięcie w lewym głośniku i wszystko wraca do normy. Czy jest to jakieś spięcie np. na obudowę? I drugie pytanie. Co to jest za czujnik w kształcie uciętej skośnie rurki po lewej stronie radia, osłonięty wypukłą kratką?

Awatar użytkownika
makeć
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: makeć » ndz paź 14, 2007 20:24

radzyniak pisze:ekran klimatronika wyświetla wszystko co jest na nim
zazwyczaj jest to informacja o błędzie klimy,trzeba by było przeprowadzić diagnozę.
zapodaj fotkę tego czujnika,być może to od klimy a przy grzebaniu właśnie go uszkodziłeś i to może być ten błąd.

Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).

juniorwwa
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: juniorwwa » ndz paź 14, 2007 20:25

a więc ten skośny cosiks to czujnik temperatury wewnętrzne tzn łapie temperature w aucie i steruje climatronikiem...np ustawisz sobie 19 stopni to czyta i dostosowywuje tempo a co do wyświetlacza prawdopodobnie masz jakiś błąd w climtroniku..wskazywanie wszystkich znaków na wyświetlaczu jest objawe awarii climtronika...a wszystko działa jak pwoinno??chodzi mi otemperature i nastawy??

www.juniorwwa.fotosik.pl zapraszam

VR-ka zmieniła właściciela.....
pojawiło sie E46 by BMW no cóż życie...
wkrótce toledo 2.3V5 do zmodyfikowania:):)
http://www.forum.auto-moto.sklep.pl/profile.php?mode=register&refer_id=178] [img]http://e-numizmatyka.pl/phpBB2/img/41788.jpg[/img][/url]

radzyniak
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: radzyniak » ndz paź 14, 2007 22:55

Tak wszystko działa jak należy tylko na początku wyświetka wszystko co ma na ekranie a potem działa jak należy. Czyli mogłem uszkodzić czujnik? Na komputerze to wyjdzie? Jaka cena tego czujnika?

Awatar użytkownika
makeć
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: makeć » pn paź 15, 2007 08:30

radzyniak pisze:Czyli mogłem uszkodzić czujnik?
możliwe choć wcale nie koniecznie, może być coś innego związane z klimą.
Na komputerze to wyjdzie?
na pewno wyjdzie
Jaka cena tego czujnika?
dowiedz się w ASO bo czasem takie pierdołki są u nich tańsze niż na allegro, sam czujnik może kosztować coś koło 30 pln, dla porównania powiem ,że za czujnik temperatury zewnętrznej w ASO zapłaciłem 19pln a na aledrogo chcieli za niego najmniej 30pln (dot passka).
pozdrawiam

Moje aktualne wersje VCDS V2: ADAKO 23.3.1 (PL) i 23.3.1 (EN).

radzyniak
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: radzyniak » pn paź 15, 2007 10:01

Dzięki za wszystko, oczywiście napiszę co to było.
Okazało się że to wentylator czujnika jest uszkodzony i czujnik działa ale będzie oszukiwał bo nie zasysa do analizy powietrza.
Ostatnio zmieniony pn paź 15, 2007 12:39 przez radzyniak, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”