Elektryczne szyby, lusterka, do czego kable??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
tommm86
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Elektryczne szyby, lusterka, do czego kable??

Post autor: tommm86 » ndz paź 14, 2007 10:52

Witam mam mk4 z elektrycznymi szybami, lusterkami, podgrzewanymi fotelami i chyba w sumie pelna el. kupilem auto bez radia, i gdy je montowalem, po zdjeciu tapicerki okazalo sie ze jest jedna plaska wtyczka wolna z 4 kablami, byla to wtyczka od glosnikow, i tam tez podlaczylem glosniki i wszystko gra, jednak jak patrzy sie na drzwi kierowcy, bez tapicerki, nad silniczkiem szyb el. troche bardziej w prozd sa do drzwi przymontowane plastikowymi klamrami wtyczki z kablami, na dole chyba sa 4 kable(moze i wiecej nie pamietma) i o ile db pamietam ida one do sterowania szybami zamkami itp. (do panelu sterujacego na drzwiach kierowcy, a nad ta wtyczka umieszczona jest jeszcze jedna, nieco mniejsza na 2 kable... i o ta wlasnie wtyczke mi chodzi, gdyz wychodzace z niej kable zaraz za wtyczka mam uciete.. nie mam pojecia od czego one sa, bardzo prosze o pomoc, nie mam fotki zeby pokazac o co mi chodzi, ale jak ktos ma i moze podeslac to z checia pokaze o co chodzi. pozdrawiam i prosze o pomoc, bo ciekawi mnie od czego sa te kable, kto i dlaczego je ucial...

Awatar użytkownika
Kamel
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Kamel » ndz paź 14, 2007 11:04

A masz podgrzewane lusterka?
Bo może kiedyś były, ale komuś się znudziły..
A do grzałek lusterek idą właśnie 2 kable.
Nie wiem jak jest w MK4, ale u mnie w Passacie podgrzewanie lusterek zaczyna działać po włączeniu podgrzewania tylnej szyby.
Jeśli masz to na wierzchu to spróbuj sprawdzić jakimś czujnikiem czy jest w tych kablach prąd przed i po włączeniu ogrzewania tylnej szyby.

. . . . . . . . . . MOJA BYŁA GOLFINA . . . . . . . . . . . . . MOJA OBECNA JETTA . . . . . . . . . .

Awatar użytkownika
Kulon
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Kulon » ndz paź 14, 2007 11:26

może to zdjęcie Ci pomoże
Obrazek

tu masz schamat całych drzwi
http://www.taligentx.com/passat/images/ ... &u=30|0|...
Ostatnio zmieniony ndz paź 14, 2007 12:28 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.

Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

Awatar użytkownika
tommm86
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tommm86 » ndz paź 14, 2007 11:46

Tez mysl, drzwi sa chyba troche inne u mnie te kable tzn ich kostka jest mniej wiecej gdzies tu, a bardzo mozliwe ze tak bylo, i musialbym to spr. dzieki za sugestie moze to akurat bedzie to. Obrazek

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”