czyli tak jak wyzej na zimnym silniku dymi mi na biało :/
co moze być tego przyczyną?
Dymi na biało na zimnym silniku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dymi na biało na zimnym silniku
Ostatnio zmieniony ndz paź 14, 2007 11:05 przez fasd, łącznie zmieniany 1 raz.
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
SPRZEDAM ALU SANTA MONICA ORYGINAŁ WIECEJ PW
WIOSNA 2011
PIERWSZY NA POMORZU i PRAWDOPODOBNIE w PL MK IV 2.0 TDI 8V
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
hmm...wydaje mi sie ze moze być mało oleju w silniku i dlatego bo widze ze musze juz dolać ?:/ grr... nie no przejechałem sie kawałek stanąłem i przy dodawaniu gazu zaczął kopcić na biało :/ od tak :/ jutro jade olej kupić i doleje zobacze co sie stanie 
viewtopic.php?f=89&t=241036 MOJ DUPVWóZ
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
WIOSNA 2011
Lato 2012 ????
-
Cosar 33GT
jezeli dymi od razu po odpaleniu, tzn na zimnym silniku a w zasadzie na zimnym ukladzie wydechowym to nie masz sie czym przejmowac. Gorace spaliny lece przez zimny wydech i sie sie robi para wodna, a jak zobaczysz jeszcze, ze leje Ci sie woda z rury to tez sie nie przejmuj sie ta woda skrapla
Natomiast jezeli to kopcenie nie ustepuje w miare rozgrzewania samochodu to moze to wskazywac juz na jakas usterke. Jako pierwsza do glowy przychodzi mi uszczelka pod glowica, ale sadze, ze to tylko kwestia zilmnego wydechu. Jezeli chcesz sie upewnic ze to zimny wydech to po jednej nocy odpal do jak bedzie zimno a nastepnego dnia odpal jak bedzie cieplo, pod koniec dnia moze i zobaczysz czy sie cos zmenilo 
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
fasd, a smierdzi olejem ? bo jak nie smierdzi to sie nie przejmuj , ogolnie to jak sie silnik rozgrzeje to powinno brac olej bo on jest wtedy rzadszy i wszedzie wpłynie.
a sprawdzales stan oleju ? a wogole to jezeli olej to na pewno nie na bialo. tylko ciemny kolorek , jezeli masz nadal biały i to nie jest wynikiem zimnego wydechu i goracych spalin to moze byc ze uszczelka pod głowica poszla i płyn sie dostaje do komory spalania. Sa sposoby zeby sprawdzic czy to akurat uszczelka , weze od chłodnicy twarde, babelki w zbiorniczku wyrownawczym , ubytek płynu, masełko na bagnecie i pod korkiem, wiec tak dla pewnosci to najpierw sprawdz stan oleju , pozniej sprawdz czy to nie najprostsza para wodna, wydech ma byc porzadnie rozgrzany , u mnie kopci na biało nawet przez 4-5 km dopoki sie wszystko nie rozgrzeje. Pozdrawiamfasd pisze:hmm...wydaje mi sie ze moze być mało oleju w silniku i dlatego bo widze ze musze juz dolać ?:/ grr... nie no przejechałem sie kawałek stanąłem i przy dodawaniu gazu zaczął kopcić na biało :/ od tak :/ jutro jade olej kupić i doleje zobacze co sie stanie
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!